Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas ietvaros tikai otro zaudējumu piedzīvojusi Kārļa Muižnieka trenētā ''Ventspils''. Igora Miglinieka vadītā ''Jēkabpils'' visas spēles gaitā demonstrēja aktīvu un pašaizliedzīgu spēli, kas galotnē ļāva nodrošināt negaidītu uzvaru ar 66:60.

''Ventspils'' un ''Jēkabpils'' pagājušajā sezonā spēlēja Latvijas Basketbola līgas pusfinālā, kad jēkabpilieši prata pārsteigt un aizcīnījās līdz izšķirošajai piektajā spēlē, kurā ventspilnieku pārsvars gan bija visai izteikts. ''Ventspils'' pirms spēles bija turnīra līdervienība ar 11 spēlēs izcīnītām desmit uzvarām, kamēr ''Jēkabpilij'' sezonas sākums jāvērtē kā neveiksmīgs - četras uzvaras 11 aizvadītajos mačos.

Mājiniekiem nelielas slimības dēļ šovakar palīdzēt nevarēja komandas līderis Kristaps Janičenoks, kā arī Žanis Peiners. Pirmajā ceturtdaļā ''Jēkabpils'' spēlēja agresīvi gan pretinieku laukuma pusē, gan tuvāk savam grozam, kas pirmās desmit minūtes ļāva noslēgt ar 20:15. Otrajā ceturtdaļā abām komandām bija problēmas ar precizitāti metienos no distances, bija daudz piezīmju, kā rezultātā spēle izvērtās itin saraustīta, un ''Jēkabpils'' pēc 20 minūtēm bija vadībā ar 36:30.

Arī otrā puslaika sākumā jēkabpilieši prata saglabāt pirmajā spēles nogrieznī demonstrēto enerģisko sniegumu, tādējādi ''Ventspils'' nespēja pārņemt iniciatīvu, un viesi prata kontrolēt notikumus laukumā. Pēdējās minūtes nedaudz veiksmīgāk nospēlēja mājinieki, bet nelielu pārsvaru ''Jēkabpils'' saglabāja - 49:47.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā tiesneši tehnisko piezīmi piešķīra Sandim Silavam, ko ventspilnieki prata pārvērst trīs punktos un pārņēma vadību - 50:49. Ļoti saspringta un līdzīga spēle turpinājās arī nākamajās minūtēs, bet 60 sekundes pirms spēles beigām ar precīzu tālmetienu izcēlās Tailers Larsons - 60:58. Pēc pārtraukuma ''Ventspils'' savā uzbrukumā punktu neguva, bet pretējā laukuma pusē izcēlās Larsons - 62:58. Izskaņā mājinieki ātrus trīspunktniekus realizēt nespēja, un ''Jēkabpils'' uzvarēja ar 66:60.

sportacentrs.com

Apskati FOTO!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: