Lemberga šorīt izteiktā prognoze, ka pēdējā kārtā paliks Raimonds Vējonis, piepildījusies. Tas, kāds būs balsojums, atspoguļošot nacionālās apvienības un "Vienotības" mērķus.

Situācijas attīstība, ka vēlēšanu pirmā kārta beigtos bez rezultāta, pēc Lemberga domām, ir iespējama, ja pēdējā pirmās kārtas balsojumā kā vienīgais kandidāts paliktu ZZS izvirzītais kandidāts Raimonds Vējonis un ja koalīcijas partneri "Vienotība" un nacionālā apvienība gribētu izmantot šo situāciju ietekmes un amatu pārdalei.

"Es pieļauju, ka brīdī, kad pienāks pēdējais balsojums pirmajā kārtā - es ceru, ka tas būs par Vējoņa kandidatūru -, tad, iespējams, tiks prasīts kaut kāds tirgus - droši vien tirgus par amatiem un ietekmi - no "Vienotības" un nacionālās apvienības puses," pieļāva Lembergs.

"Ja viņi tā negribēs darīt, tad "Vienotībai" un nacionāļiem būtu jānobalso par Vējoni kā prezidentu un līdz ar to prezidentam vajadzētu būt [ievēlētam]. Tas būtu tāds lakmusa papīrs - vai viņi grib iztirgot kaut ko sev, izmantojot situāciju, ka Vējonis ir no ZZS, vai negrib. Ja nebalso par Vējoni, tad viņi grib iztirgot. Ja balso par Vējoni, tad negrib iztirgot," iespējamo vēlēšanu iznākumu pie šādas situācijas attīstības, ja Vējonis paliktu pirmajā kārtā kā vienīgais kandidāts, prognozēja Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: