Lai mudinātu bērnus regulāri tīrīt un rūpēties par savu zobu veselību, arī šogad Veselības ministrija un Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC) turpinās īstenot 2014. gada nogalē aizsākto informatīvi – izglītojošo nodarbību ciklu pirmsskolas un sākumskolas (1.-2.klases) audzēkņiem par pareizu zobu kopšanu.

Šogad Kurzemē nodarbības norisināsies no jūnija līdz decembrim. Nodarbībās kopumā plānots iesaistīt vairāk kā 1 400 bērnus no Kurzemes reģiona, savukārt visā Latvijā nodarbībās plānots iesaistīt vairāk kā 7 000 bērnu. Šobrīd Kurzemē uz nodarbībām pieteikušās 19 izglītības iestādes.

Nodarbības laikā bērniem tiks demonstrēta pareiza zobu tīrīšanas tehnika un piemēroti atraktīvi uzdevumi, piemēram, spēle „Zobu zinības” un demonstrēta animācijas filma „Man ir tīri zobi!”. Ikviens bērns pēc nodarbības apmeklējuma saņems nozīmīti kā apliecinājumu par zināšanu apgūšanu, krāsojamo grāmatu par zobu veselību, uzlīmi ar pareizu zobu tīrīšanas algoritmu un zobu suku. Savukārt ikvienam pedagogam pēc nodarbībām būs pieejams metodiskais materiāls par mutes dobuma un zobu veselību.

2014.gadā Kurzemē zobārstu līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot) pavisam apmeklējuši 73 034 bērni, bet pirmreizējo apmeklējumu skaits šajā vecuma grupā bijis 13 051. Kopējais zobārsta apmeklējumu skaits Kurzemē, salīdzinot ar 2013.gadu sarucis par 12,1%, bet pirmreizējais apmeklējumu skaits par 12,5%.

SPKC atgādina, ka bērniem līdz 18 gadu vecumam zobārstniecības pakalpojumus apmaksā valsts, kā arī reizi gadā pienākas bezmaksas zobu higiēnista apmeklējums, bet 7,11 un 12 gados divreiz gadā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: