Aizvadītajā nedēļā notika vairākas sacensības, kurās piedalījās Olimpiskā centra “Ventspils” augstas klases atbalsta programmas vieglatlēti.

“Daugavas” stadionā Rīgā notika “Rīgas kausu” sacensības, kur šķēpmešanas sacensībās vīriešiem pirmajā metienā teicamu rezultātu uzrādīja Rolands Štrobinders (82,83), tikai par 17 centimetriem atpaliekot no personiskā rekorda. Bet trešajā mēģinājumā Rolands ne tikai uzrādīja labāku rezultātu, bet arī pārspēja personisko rekordu (83,10) un sasniedza Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu, šķēpu raidot 83,37 metrus tālu. Pēc ne tik sekmīga ceturtā metiena Štrobinders nolēma atteikties no piektā un sestā mēģinājuma.

Jaunu personisko rekordu sasniedza Jānis Svens Grīva, kura raidītais šķēps vispirms piezemējās pie 75,55 metru atzīmes, bet tad Jānis savu labāko rezultātu uzlaboja vēl par 68 centimetriem (76,23), kas ļāva ieņemt 7.vietu.

Sieviešu šķēpmešanas sacensībās otro vietu izcīnīja Sinta Ozoliņa, kura labāko rezultātu uzrādīja pēdējā mēģinājumā (59,88 metri - sezonas labākais rezultāts).

Tāllēkšanas sacensībās Māra Grīva ar 6,13 metrus tālu lēcienu ieņēma piekto vietu.

ASV pilsētā Jūdžinā notika Dimanta līgas trešais posms un tajā ar 62,85 metrus tālu raidījumu šķēpmetāja Madara Palameika ieņēma 3.vietu, par 22 centimetriem atpaliekot no uzvarētājas.

Palameikas sezonas pagaidām labākais sasniegums ir 10. maijā Japānā aizmestie 64,07 metri, kas ļāva izpildīt gan pasaules čempionāta, gan Riodežaneiro olimpisko spēļu normatīvu. Personiskais rekords ir pirms gada Jelgavā aizmestie 66,15 metri.

Vācijas pilsētā Desavā piektdien risinājās vieglatlētikas sacensības, kurās startēja arī mūsu kārtslēcējs Mareks Ārents.

Vispirms Mareks pārvarēja 5.20m latiņu, turpinājumā piedzīvoja neveiksmi 5.30m augstumā un pieveica 5.40. Cīnoties par sacensību medaļu, liktenīgs izrādījās pirmais nesekmīgais mēģinājums 5.50m augstumā, ko izdevās iekarot ar otro piegājienu. Cīņā ar 5.60m latiņu pirmie divi mēģinājumi nesanāca, bet trešais palika neizmantots. Mūsu sportists ierindojās ceturtajā vietā.

Kā jau ziņots, 5.50 latvietim sanāca arī pirms pāris nedēļām Horvātijā, pērn labākais rezultāts bija 5.60, personiskais rekords - 5.62, bet 2015. gada pasaules čempionāta normatīvs ir 5.65 metri.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: