Olimpiskā centra "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Uldis Boitmanis ("Latvijai un Ventspilij") nolēmis atteikties no tā dēvētā mīkstā deputāta mandāta 12.Saeimā, izšķiroties turpināt vadīt olimpisko centru.

Boitmanis būtu varējis kļūt par Saeimas deputātu pēc jaunās valdības apstiprināšanas, kad deputātes mandātu uz laiku noliks ekonomikas ministra amata kandidāte Dana Reizniece-Ozola ("Latvijai un Ventspilij").

"Ir ļoti liela atšķirība starp "cieto" un "mīksto" mandātu," savu lēmumu skaidroja Boitmanis, uzsverot, ka "mīkstais" mandāts nav stabils. "Ja es nebūtu palicis sestais, bet būtu starp pirmajiem pieciem [visvairāk balsu ieguvušajiem kandidātiem] mūsu sarakstā, kuri stabili ir ievēlēti Saeimā, tad atteikšanos no mandāta varētu uzskatīt par nodevību pret vēlētājiem. Taču šī situācija ir pavisam cita, jo, zaudējot "mīksto" mandātu, man vairs nebūtu iespējas pēc tam atgriezties olimpiskā centra vadītāja amatā," skaidroja Boitmanis. "Es mīlu Ventspili un man olimpiskajā centrā ir vēl daudz paveicamu darbu, tāpēc izvēlējos palikt šajā amatā".

Nākamais kandidāts ZZS sarakstā, kurš varētu iegūt "mīksto" Saeimas deputāta mandātu, ir Ventspils Izglītības pārvaldes vadītājs Aldis Slavinskis, bet nākamais aiz viņa ir Durbes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Edgars Putra.

Partijas "Latvijai un Ventspilij" vadītājs, Ventspils mērs Aivars Lembergs šodien preses konferencē atzina, ka lēmuma pieņemšana attiecībā uz deputāta mandātu Saeimā ir "pilnībā Boitmaņa ziņā" un partijas vadība to nekādi nevēlas ietekmēt.

"Mīnuss šim statusam ir tāds, ka tas ir tā saucamais "mīkstais" mandāts. Kamēr Dana Reizniece-Ozola ir ministre, viņa ir nolikusi mandātu. Ja kaut kas mainās, tad viņa ņem atpakaļ mandātu un Boitmanis, kuram ir stabils darbs un dzīvesvieta, pēkšņi var palikt bez darba," skaidroja Lembergs.

"Ja man būtu tāda situācija, es uz "mīksto" mandātu neietu," atzina Lembergs.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: