21. novembrī plkst. 19.00 uz teātra nama “Jūras vārti” skatuves tiks uzvesta Dailes teātra izrāde “Vecpuiši un vecmeitas”.

Zingars nemīl Pukiju, bet viņi precēsies. Tā, lūk. Pukija nav pārāk glīta, bet ir iemīlējusies Zingarā līdz bezsamaņai. Viņa gribēja precēties - viņš piekrita. Viņa gatavojās - viņš neiebilda. Bet iet un to tiešām izdarīt? Naivajām sievietēm būtu jāsaprot - viņi, vīrieši, vēlas daudz ko, bet visizmisīgāk viņi vēlas, lai tos liktu mierā.

 

No otras puses - kāpēc jābaidās no sievas? Nav jau nekāds pasaules gals, dzīve taču ir arī pēc kāzām. Kaut kā jau cilvēki izgrozās. Apprecas – izšķiras.


Bet varbūt viss ir otrādi un Pukijai viņš nemaz nepatīk? Taču Zingaram viņa pēkšņi šausmīgi patīk! Viņš ir gatavs uz jebkuru muļķību, jebkuru kaprīzi - pat precēties ar viņu.

Līdz 14 gadiem skatīties nav ieteicams!

 

Režisors - Regnārs Vaivars, scenogrāfs - Mārtiņš Vilkārsis, režisora asistente un kostīmu konsultante - Laura Čaupale, gaismu māksliniece - Māra Vaļikova.

 

Lomās: Kristīne Nevarauska (Pukija), Ilze Ķuzule - Skrastiņa (Buļba), Artūrs Dīcis (Zingars), Dainis Gaidelis (Ūdīno), Juris Bartkevičs (Oistvinds).

 

Turpinājumā trīs jautājumi Dailes teātra aktierim Artūram Dīcim:


Izrādei ir interesants nosaukums. Vai tas ir stāsts par alkām pēc mīlestības?

– Tas ir stāsts par sievietēm un vīriešiem, par viņu saprašanos un reizēm arī nesaprašanos. Par to, kā katrs no viņiem uztver noteiktus dzīves pavērsienus. Protams, centrālais jautājums ir par mīlestību, par tās jēgas meklējumiem.

 

Tad jau tā ir komēdija ar skumjām beigām?

– Nezinu, vai skumjām. Iznākums ir tāds, kādu noteikti ne viens vien ir piedzīvojis. Tā ir realitāte. Tomēr tā vienlaicīgi ir arī komēdija, dialogi liks pasmieties. Varētu teikt, ka izrāde ir vieglā versijā pasniegta dzīves realitāte.

 

Jūs atveidojat Zingaru, galveno varoni. Kā jūs viņu raksturotu?

– Zingars ir tāds pats vīrietis kā daudzi mūsdienu vīrieši. Sieviete, kura ir viņu mīlējusi, pēkšņi pārdomājusi un vairs nemīl. Tātad viņa ir tēlojusi, kas galvenajam varonim nozīmē tikai vienu – pazemojumu. Tas vīrietim ir viens no lielākajiem triecieniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: