Pēc nedēļas, 7. novembrī, Ventspilī atklās rekonstruēto futbola stadionu Katoļu ielā 40, informēja olimpiskā centra "Ventspils" Sporta un mārketinga daļas vadītāja Daiga Dūma.

Futbola laukums paplašināts par vienu metru garumā un par vienu metru platumā, lai tas atbilstu starptautiskajiem standartiem. Pie tā izbūvēts arī iesildīšanās laukums un paplašinātas drošības zonas. Uz paplašinātā laukuma uzklāts jauns pēdējās paaudzes sintētiskais segums.

Futbola laukuma rekonstrukcija notika ar Latvijas Futbola federācijas atbalstu, kas nodrošināja ar jauno segumu un veica tā ieklāšanas darbus. Olimpiskajam centram "Ventspils" projekta realizācija izmaksāja 61 067 eiro.

Futbola stadions Katoļu ielā 40 ar mākslīgo segumu ekspluatācijā tika nodots 2005. gada augustā, un pēc tehniskajiem parametriem tas bija atbilstošs tā brīža spēkā esošajiem noteikumiem. Saskaņā ar jaunajiem Latvijas Futbola federācijas stadionu un infrastruktūras noteikumiem un Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) stadiona infrastruktūras noteikumiem bija nepieciešams esošo laukumu paplašināt. Futbola laukuma segums, ieskaitot drošības un iesildīšanās zonu, tagad ir 101,5 metrus garš un 65,5 metrus plats, un šāds laukuma izmērs atbilst UEFA pirmās un otrās kategorijas stadiona prasībām.

Piektdien, 7. novembrī, plkst .15 notiks atjaunotā futbola laukuma atklāšana, kurā piedalīsies Ventspils pilsētas pašvaldības vadība, Latvijas Futbola federācijas, Latvijas Olimpiskās komitejas un olimpiskā centra "Ventspils" pārstāvji.

Pēc atklāšanas pasākuma notiks jauniešu futbola turnīrs, kurā piedalīsies komandas no Grobiņas un Ventspils un ciemiņi no Lietuvas.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: