Veselības ministra amata kandidāts Guntis Belēvičs (ZZS) valdības apstiprināšanas gadījumā neplāno nolikt deputāta mandātu.

"Es nenolikšu deputāta mandātu Saeimā. Es iešu uz komisijām, kāpšu tribīnē, atgādināšu pārliecināšanu kolēģus," intervijā laikrakstam "Diena" paudis Belēvičs.

Viņš arī norādījis, ka savu darbu ministra postenī plāno tuvākajiem četriem gadiem un vēl nākamajiem četriem, neskatoties uz runām par topošās valdības īso mūžu.

Belēvičs arī norādījis, ka plāno vērsties pie Labklājības ministra Ulda Auguļa (ZZS), lai vienotos par iespējamu sociālās apdrošināšanas budžeta izmantošanu veselības nozarē.

"Auguļa kungs ir kategoriski pret to, ka šī nauda tiktu tērēta veselības jomā kaut kur kaut kam. Bet - ja šī nauda tiktu novirzīta konkrētām jomām, kas saskaras arī ar Labklājības ministrijas atbildības sfēru, piemēram, invaliditāti? Šādu jautājumu neviens Auguļa kungam nav uzdevis!" paudis Belēvičš.

Viņš arī plāno tikties ar Igaunijas veselības ministru, lai noskaidrotu, kā panākts tas, ka Igaunijā viena kompensācijas recepte maksā apmēram par 40% lētāk nekā Latvijā, lai gan zāļu tirgus Igaunijā ir vēl mazāks.

Kā ziņots, 12.Saeima uz pirmo sēdi sanāks 4.novembrī, savukārt trešdien, 5.novembrī, plānots apstiprināt jauno valdību.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: