Ja ekonomikas ministra amatā tiks apstiprināta Saeimas deputāte Dana Reizniece-Ozola (ZZS), viņas pirmie darbi šajā postenī būs saistīti ar Eiropas Savienības (ES) finansējuma nodrošināšanu uzņēmējiem un enerģētikas jautājumu risināšanu.

Tā viņa sacīja žurnālistiem, taujāta par pirmajiem un svarīgākajiem darbiem ekonomikas ministres amatā.

Tuvākajā laikā ir svarīgi saplānot ES visas struktūrfondu programmas, jo darbs šajā lietā vēl neesot sākts. Nepieciešami Ministru kabineta noteikumi, lai nākamajā gadā uzņēmēji varētu sākt apgūt ES finansējumu un ierēdņu vainas dēļ nebūtu pieejamo līdzekļu pārrāvums.

Otrs lielais bloks ir enerģētikas jautājumi - starpsavienojuma nodrošināšana, alternatīvas piegādes un varbūt arī sava sašķidrinātās dabasgāzes termināļa izveide, skaidroja Reizniece-Ozola. Zinot, ka no nākamā gada būs jauna tarifu politika saistībā ar elektroenerģijas piegādi iedzīvotājiem, ir jāturpina skaidrojošais darbs, jo "Latvenergo" to pašlaik ir sācis, bet tas notiek nepietiekamā apjomā. Iespējams, ir jāpārskata mazaizsargātā lietotāja jēdziens, piebilda politiķe.

Tie būs pirmie un svarīgākie jautājumi, ar kuriem būs jāsāk strādāt jau pirmajā dienā, norādīja ekonomikas ministra amata kandidāte.

ZZS valde šodien vienojusies uzņemties pārraudzīt arī Ekonomikas ministriju, žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis. Ministru prezidenta amata kandidāte Laimdota Straujuma (V) tam esot piekritusi.

Ekonomikas ministres amatam ZZS virza Reiznieci-Ozolu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: