5. novembrī ceturto maču Eiropas kausā aizvadīs BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā uzņems pagājušās sezonas trešo spēcīgāko Grieķijas klubu PAOK, cenšoties pārtraukt neveiksmju sēriju un pirms pirmā apļa noslēguma uzlabot situāciju turnīra tabulā.

Īsumā: ventspilnieki trīs mačos uzvarējuši reizi, Saloniku basketbolistu rēķinā ir divi panākumi, tā kā turnīra tabulā komandas atrodas līdzās, bet BK "Ventspils" uzvaras gadījumā tā samainīsies vietām. Tas ir, ventspilnieki pakāpsies, bet grieķi noslīdēs zemāk. Vēl svarīgāk ir tas, ka uzvarot kurzemnieki joprojām turētos kopējā grupā, kas stabili cīnās par četrinieku, bet neveiksme jau par divu uzvaru tiesu attālinātu no trijnieka. Svarīgi tas ir tādēļ, ka otrajā aplī savā laukumā būs jāspēlē tikai divas reizes, turklāt vienā no tām pretī stāsies grupas favorīti "Lokomotiv". Vārdu sakot, mača nozīmīgumu pārvērtēt nav iespējams – uzvarēt ir ļoti svarīgi!

 

Lai gan ventspilnieki vairākas reizes viesojušies vienā no slavenākajām grieķu basketbola pilsētām Salonikos, spēlēt allaž sanācis pret "Aris" komandu, bet PAOK pretī nāks pirmo reizi. 1928. gadā dibinātais klubs savu otro Eiropas trofeju izcīnīja gadā, kad Ventspilī tikai tika likti paraksti par basketbola kluba dibināšanu. Tā kā arī PAOK šī sezona ir īpaša. 1994. gadā viņi triumfēja Korāča kausa izcīņā, kas līdz šim ir arī pēdējā uzvara kontinenta klubu turnīros, lai gan komanda daudz spēlējuši FIBA rīkotajā Eirolīgā un ULEB Eiropas kausā. Pagājušajā sezonā tajā izdevās iekļūt 16 labāko skaitā. Starp citu, komandā spēlējis ne tikai nesen karjeru beigušais NBA spīdeklis Predrags Stojakovičs, bet arī pašreizējais "Lokomotiv " treneris Sergejs Bazarevičs, kuriem abiem ir arī Grieķijas pases.

 

Pagājušajā sezonā nacionālajā čempionātā PAOK regulāro sezonu noslēdza ceturtajā vietā, pusfinālā bez ierunām zaudēja nākamajiem čempioniem "Panathinaikos", toties cīņā par trešo vietu pieveica "Panionios" basketbolistus. Pirms tam medaļas šis Saloniku klubs izcīnīja 2011. gada, turklāt pieveicot otru pilsētas lielklubu "Aris". PAOK bronzas sastāvs pirms šīs sezonas gan tika krietni papluinīts, no līderiem paliekot tikai nu jau 38 gadus vecajam Kostam Haralampidim un Vangelim Margaritim. Jau sezonās sākumā tika paziņots, ka komandu pamet pieredzējušais treneris Anastasis Markapoluss, kuram paredzēja pārcelšanos uz "Olympiacos", tomēr šāda pāreja nav notikusi joprojām.

 

Protams, vieta tukša nepaliek, un Markapoluss atradis visai veiksmīgus aizvietotājus gan leģionāriem, gan vietējiem spēlētājiem. Līderu lomu Eirokausā uzņēmušies amerikāņu centrs Džulians Vons (10 punkti, 4,3 atlēkušās bumbas) un grieķu uzbrucējs Hristoss Salustross (9,3; 5,3). Tiesa, par izteiktiem līderiem viņus grūti nosaukt, jo līdzīga statistika ir arī vēl vairākiem spēlētājiem, arī pieredzējušajam Haralimpidiem – 38 gadu vecumā viņš laukumā pavadījis vidēji 17 minūtes, guvis deviņus punktus, izcīnījis 1,7 atlēkušās bumbas un atdevis tik pat rezultatīvo piespēļu.

 

Neapšaubāmi tieši PAOK ir vieni no ventspilnieku tiešajiem sāncenšiem cīņā par vietu četriniekā, tāpēc savā laukumā noteikti jācenšas ne tikai uzvarēt, bet arī paveikt to pēc iespējas iespaidīgāk. Līdz šim komandas izcēlušās ar visai līdzīgu statistiku, ari vidējais vecums ir līdzīgs, kas arī ļauj domāt, ka gaidām aizraujoša cīņa, kurā daudz izšķirs nianses.

Mača sākums tradicionāli pulksten 19.00.

 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: