No trešdienas Lielās dzirnavu ielas ēkā, kurā agrāk atradās bērnudārzs Zīlīte un arī vakcinācijas punkts, sāks saimniekot ukraiņu biedrība Kobzar, galvenokārt palīdzot organizēt brīvo laiku no Ukrainas atbraukušajiem bērniem.

Ventspils valstspilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietnieks Aigo Gūtmanis pastāstīja, ka šī ēka nodota Kobzar rīcībā, kas tad kopā ar citiem ukraiņiem arī rūpēsies par tās piepildīšanu ar saturu. «Pamatā tās būs vasaras nometnes un nodarbības bērniem. Jau sarūpēts daudz no nepieciešamā, lai šādi pasākumi varētu notikt. Tiek iekārtota virtuve, būs arī gultas, lai bērni var pagulēt. Būs arī skolotājas un audzinātājas, kas rūpēsies par bērniem, protams, no pašu ukraiņu vidus,» skaidro Gūtmanis, piebilstot, ka trešdien notiks šī vasaras centra atklāšanas pasākums, kurā arī tiks teikts paldies tiem, kas šo mēnešu laikā sniegušu savu atbalstu un palīdzību.

Ukraiņu bērni šobrīd jau tiek iesaistīt vasaras nometnēs, bet vecākie jaunieši arī pieteikušies darbam un strādā. Gūtmanis atklāj, ka Ukrainas civiliedzīvotāju skaits Ventspilī ir nedaudz samazinājies, tomēr tas joprojām ir visai ievērojams: «Pašvaldības izmitināšanas vietās šobrīd atrodas 240 ukraiņi, bet lielākais skaits bija maija beigās, kad tajās atradās 310 Ukrainas civiliedzīvotāji. Samazinājums ir Olimpiskā centra Ventspils viesnīcā, kur no 28 palikuši 11. Tāpat arī kempingā, kas nepieciešams arī tūrisma sezonā. Šie cilvēki atraduši vietas augstskolas viesnīcā, bet 13 izmitināti Saules kvartālā. Pie privātpersonām izmitināti 258 cilvēki, bet novadā – ap 90. Tā kā kopumā ir ap 620 cilvēkiem, bet lielākais skaits, kāds mums bijis, ir 670. Tā kā ir mazlietiņ mazāk, bet skaits joprojām ir ievērojams.»

Ņemot vērā, ka klāt vasara, kas ir ne tikai tūrisma, bet arī lielo pasākumu laiks, lielas aktivitātes no privātpersonām ar piedāvājumiem izmitināt ukraiņu kara bēgļus nav, tomēr bažas par to, ka atbalsts Ukrainas bēgļiem varētu apsīkt, šobrīd nav. Ventspils pašvaldība arī turpina saņemt no valsts kompensācija par jau izlietotajām finansēm Ukrainas civiliedzīvotāju uzņemšanā.

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • 0
    Kriska 21.06.2022, 14:49:10

    Vau nevarētu tur arī dzīvot? Bērnu dārzā bija virtuve un guļamistabas. Kas palika ar bērnu dārzu Brīvības ielā ( vēlāk covid slimnīca, kas netika izmantota)? Var būt ir vēl pilsētā pamestu bērnu dārzu ( Rindas ielā). Kāpēc tos neizmanto bēgliem. Būtu lētāk ne kā viesnīcā.

  • -2
    Marta P 22.06.2022, 13:23:35

    Kur tu dzīvo!? Rīgā vai? Bērnudārzs brīvības ielā IR, nevis bija. Tur agrāk bija centra sākumSKOLA un tad uz covidlaiku tika uztaisīta kā iespējamā slimnīca un nu jau vairāk kā gadu tur ir bērnudārzs, kas darbojas! Var redzēt, ka neesi vietējā un nodarbojies ar maksas pakalpojumu komentējot muļķības!

  • -7
    Johny Bannis 21.06.2022, 17:31:05

    Man ir trauma no tās ielas un adreses. Jo tur man veica piespiedu vakcināciju.

  • -4
    .Nahs Nahs 21.06.2022, 17:48:34

    Rokudzelžos saslēgtu aizveda un sapotēja?

  • -1
    Arogidēns 22.06.2022, 09:07:10

    Bļ*ģ, ko vēl viņiem atvēlēs? Moš pilsētas daļu, lai brīvi var dzīvoties? A par mūsu pašu tautas bezpajumtniekiem kurš padomās? Sanāk, ka mūsu valstij ir po*huj par saviem iedzīvotājiem, svarīgāk ir uzņemt kkadus krievgabalus, kauns, nožēlojami. Kur velns tik
    dumjus gājienus kāds vispār var izdomāt un pilnīgi katru gadu kautko jaunu un tizlu.

  • -5
    yolo 23.06.2022, 10:50:55

    Bļ*ģ, visu ko vien viņiem vajadzēs un ko varēsim

  • -1
    Larijs Kukarans 23.06.2022, 10:32:27

    7tajā bildē neizskatās,ka šūpotos,izskatās pēc apzinātas mantas bendēšanas.Nu,nu gribētos redzēt,kas tur būs pēc kāda laika.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: