Jūnija sākumā Mākslas skolas audzēkņi devās zaļajā praksē plenērā. Tapuši neskaitāmi zīmējumi ar Ventspils un Rindas ainavām.

Zaļā prakse plenērs Mākslas skolā notiek katra mācību gada noslēgumā. Taču ne katru gadu izdodas doties plenērā uz laukiem. Turklāt daļai bērnu šī bija pirmā ciešā saskarsme ar lauku dzīvi – dzīvniekiem, lauku darbiem un gaisotni. Šo iespēju Mākslas skolai nodrošināja Ventspils luterāņu draudzes mācītājs Valters Ozoliņš, piedāvājot audzēkņus izmitināt mācītājmājā Rindā. Tur nodzīvotas divas dienas, vērojot un zīmējot dabu, baznīcu, mājdzīvniekus.

«Zaļajā praksē bērni attīsta savas novērošanas spējas un pielieto praksē to, ko mācījušies,» skaidro Mākslas skolas direktore Sanda Jaunbelzēja.

«Ziemā mācāmies perspektīvas, pārsvarā zīmējam klusās dabas. Zaļajā praksē vērojam, kā tas viss izskatās dabā, un cenšamies izmantot savas zināšanas praksē. Katrs audzēknis veido savu rokrakstu un skatījumu uz lietām.» Zane Krūmiņa, 4. kursa audzēkne, atzīst, ka zīmēt brīvā dabā ir pavisam savādāk nekā klasē. Interesanti pēc tam atpazīt zīmētās vietas. Savukārt Rindā piesaistījusi iespēja zīmēt lauku tehniku un dzīvniekus.

Vasaras nogalē, 17. augustā, Mākslas skolā uzņems jaunus audzēkņus: no 9 gadu vecuma – skolā, bet no 5 gadiem – sagatavošanas grupiņās.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: