5. februārī no plkst. 13 līdz 16 Ventspils novada pagastos norisināsies akcija ''Sveču siltumu Ukrainai''. Iedzīvotāji tiek aicināti izgatavot ierakumu sveces, kuras ukraiņu karavīri izmantos, lai sildītos un pagatavotu ēdienu.

Ventspils ukraiņu kultūras biedrība ''Kobzar'' pasākumam nodrošinās 200 kg parafīnu un 1000 bundžas, savukārt novada kultūras darbinieki parūpēsies par kartonu.

Jūrkalnes tautas nama vadītāja Kristīne Skrulle, kura ir viena no pasākuma iniciatorēm, stāsta: ''Pagājušā gada februārī notika pasākums ''Lielais pankūku cepiens'', kura laikā visos novada pagastos cepām pankūkas. Cilvēkiem patika, bija labas atsauksmes, tāpēc man radās doma arī šogad organizēt kaut ko līdzīgu. Usmas tautas nama vadītāja Elana Jurgena sniedza ideju par sveču dienu, un janvārī kultūras darbinieku seminārā mēs visas kopā izdomājām par ierakumu svecēm.''

Kultūras darbinieces ir parūpējušās, lai katrā pagastā papildus notiktu arī citas aktivitātes:
- Ances kultūras namā, Piltenes kultūras namā, Puzes kultūras namā un Zlēku kultūras namā vārīs ukraiņu boršču.
- Jūrkalnes tautas namā ikvienam būs iespēja nogaršot ukrainietes Aņas gatavoto ukraiņu zupu ''Kapustņaks'' un pašiem pagatavot ukraiņu klimpas.
- Popes kultūras nama iekšpagalmā norisināsies radošās darbnīcas, tiks lietas laimītes no sveču vaska, kā arī būs tēja pie ugunskura.
- Tārgales pagasta pārvaldes zālē varēs mieloties ar ukraiņu sirņikiem.
- Ugāles ''Mežrūpniekos'' būs zupa un radošās darbnīcas.
- Usmas tautas namā cienās ar ukraiņu pankūkām.
- Užavas tautas namā vārīs ukraiņu ''Kapustņaku'' un varēs apskatīt sveču un svečturu izstādi.
- Zūrās ''Rūķu darbnīcā'' katram būs iespēja izliet arī savu sveci un uzzināt, kāda nozīme ir katrai sveču krāsai.
- Ziru tautas namā varēs mieloties ar skābeņu zupu.

Lasi vēl

Komentāri (7)

  • -4
    Pornieks 28.01.2023, 21:56:17

    Miedzam uz to ka kaut kas jādara.
    https://twitter.com/i/status/1607348146107039745

  • -8
    666 29.01.2023, 07:21:58

    Kas tur jādara?.... vienalga Ukraina zaudēs. Nu būsim taču godīgi: nu nevar šodien uzvarēt Krieviju kam ir daudz kodolieroču.

  • -4
    Heinrich 29.01.2023, 10:40:34

    >>666
    Te būs:
    https://kavkazcenter.com/russ/content/2022/02/24/120520/russko-ukrainskaya-vojna--moskovskuyu-ordu-nuzhno-lishit-yadernykh-klykov-i-vernut-v-granitsy-ulusa-dzhuchi.shtml

  • -1
    Pornieks 30.01.2023, 13:02:54

    Ukraina varēja arī zaudēt martā, draugi mīļie. Un Kijevai būtu droši ka sekojusi Viļņa, kas zina, tad arī Rīga.
    Tas nenotika arī tamdēļ ka Jenss būtu cēlis šādus tādus iebildumus pret sēnītēm uz Zemes Mātes vaiga.
    Patlaban problēma ir tā, piemēram, ka lai arī viņš piegādā savus rupučus, īpaši no Olafa - Rudoļfovičs un viņam līdzīgie grib notiekošo apraktīt zem populārā saukļa "možem paftariķ".
    https://www.ventasbalss.lv/forums/politika/5771
    No šā seko savukārt t.s. daļējās mobilizācijas konsekvences Krievijas Federācijā. Jo arī ja parastam džekam no Rostovas vai Belgorodas šķērsielām netīk ņemt rokās centrālajā laukumā dalītās pavēstes, viņam tādu mājās steigs atnest TV sazombētā omamma un pateikt ka mājās var nerādīties vairāk.
    Pirmais vilnis ir pāri un labi ka ir arī Ābrami, ne tikai Leopardi.
    Bet šito procesiņu vajadzēja laikus pieregulēt, tagad ies visur ka vācu tanki nāk virsū mūsējiem un viņus pilnīgi droši gaida otrā pusē kino kameras lai tā arī izreklamētu.

  • -4
    Barons (Freiherr von ...) 29.01.2023, 12:28:11

    666
    Brauc prōm!
    Brauc prōm uz sav Russland!Tur tav būs mobilizieret uz aizsūtit nach Ukrain.Un drīz vien Suniš un Kaķiš būs grauzst tav Līķ.Le zinat.

  • -9
    Jadviga 29.01.2023, 13:11:09

    Manas domas ir tādas kā vajag ātrāk beigt šo kāru. Un Zelenska kungam vajag saprast kā viņš nedabūs atpakaļ ne Krimas pussalu, ne Donbass teritorijas. Vajag sēsties pie galda lai sākt miera sarunas. To es uzskatu ka tas vienīgais pareizais risinājums.
    Ir vēl otrais variants - trešais pasaules karš. Kam tas vajadzīgs?

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: