Treniņu paklājs ir neatņemams ekipējuma elements cilvēkiem, kuri trenējas mājās un ārā. Pareizi izvēlētais ļaus izbaudīt savu iecienīto nodarbi jebkuros apstākļos. Kā izvēlēties labāko? Atklājam, kam jāpievērš uzmanība, izvēloties treniņu paklāju.

Izvēlamies vingrošanas paklāju – kam pievērst uzmanību, to pērkot?

Vai Tu praktizē jogu? Vai Tu nodarbojies ar stiepšanos? Vai varbūt Tu nodarbojies ar kardio nodarbībām mājās? Neatkarīgi no izvēlētās aktivitātes Tev ir nepieciešams labs vingrošanas paklājs. Pareizi izvēlētais nodrošinās komfortu un ļaus pilnībā pievērsties treniņiem, tāpēc tā iegāde nedrīkst būt nejauša. Vai Tu domā, kam pievērst uzmanību, izvēloties vingrošanas paklāju? Galvenie ir četri parametri:

  • Materiāls, no kura tas ir izgatavots,

  • Biezums,

  • Izmēri,

  • Salocīšanas metode.

Ir vērts pielāgot paklāja izmēru savam augumam. Ir svarīgi, lai uz tā varētu brīvi nolikt galvu un rumpi un vēlams visu ķermeni. Ja trenējies mājās, liec uz pretslīdes vingrošanas paklāju. Tas nepārvietosies uz grīdas, kas ietekmēs ne tikai komfortu, bet arī drošību treniņa laikā.

Ļoti svarīga ir arī locīšanas metode. Kamēr glabāšanai mājās pietiek ar salocītu paklāju, āra aktivitātēm noderēs sarullētais paklājs. Šādi salocītos vingrošanas paklājus papildus nostiprina ar speciālām lentēm. Bieži viem tiem ir arī ērta gara siksna nēsāšanai uz pleca. Šī ir lieliska iespēja pat nodarboties ar jogu parkā!

Labs vingrošanas paklājs — no kāda materiāla tas ir izgatavots? Apskati labākos

Un no kāda materiāla jābūt labam vingrošanas paklājam? Populārākie un lētākie ir PVC paklāji. Neskatoties uz zemo cenu, tie izceļas ar augstu izturību. Nedaudz dārgāki, tomēr vieglāki un ērtāki ir vingrošanas paklāji no TPE vai EVA putām. Tie garantē augstu komfortu treniņa laikā un lieliski izolē no grīdas. Intensīvām aktivitātēm varam izvēlēties mikrošķiedras paklāju. Tas uzsūc sviedrus kā dvielis. Savukārt, izvēloties jogas paklāju, ir vērts izvēlēties materiālu ar izcilu adhēziju, piemēram, gumiju.

Kāds vingrošanas paklājs: biezs vai plāns? Mēs iesakām, kāds paklāja biezums būs vislabākais

Treniņa paklāja biezumam ir liela ietekme uz treniņa komfortu. Kādu izvēlēties? Tas viss ir atkarīgs no tā, ar kādu sporta veidu nodarbojies. Fitnesa un kardio treniņiem ieteicami biezāki paklāji, aptuveni 1–1,5 cm biezi. Tie garantē komfortu, veicot vēdera presi vai vingrinājumus balstā. Daudz plānākam jābūt jogas paklājam - aptuveni 0,2-0,3 cm. Salocītā veidā tas būs kompakts un viegls, aizņems maz vietas un vienlaikus nodrošinās stabilitāti. Ja Tu meklē universālu risinājumu, izvēlies 0,5-0,6 cm biezu paklāju. Šāds standarta modelis pierādīs sevi gan relaksācijas, gan dinamiskāko vingrinājumu laikā.

Lasi vēl