Ņemot vērā Nacionālā veselības dienesta (NVD) veiktās izmaiņas Covid-19 infekcijas laboratoriskās izmeklēšanas organizēšanas algoritmā, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Covid-19 analīžu ņemšanas punkti Ventspilī no 1. februāra tiek slēgti.

Saskaņā ar jauno valsts apstiprināto kārtību - turpmāk valsts apmaksāti Covid-19 testi tiek veikti tikai slimnīcas pacientiem.

Slimnīca strādā pie tā, lai jau tuvākajā laikā ikvienam, kuram ir nepieciešamība nodot Covid-19 testu, būtu iespējams par maksu to veikt slimnīcā, vienlaikus garantējot epidemioloģiski drošu vidi pārējiem pacientiem un slimnīcas personālam.

Izmaiņas Veselības ministrija pamato ar to, ka, mainoties vīrusa īpatnībām, epidemioloģiskajai situācijai un pieejai pretepidēmijas pasākumu veikšanā, kā arī ņemot vērā vakcinācijas pieejamību, stingriem epidemioloģiskās kontroles pasākumiem Covid-19 infekcijas perēkļos vairs nav būtiskas nozīmes.

Slimnīca informē, ka gadījumā, ja mainīsies epidemioloģiskā situācija un Covid-19 infekcijas laboratoriskās izmeklēšanas organizēšanas algoritms, pēc nepieciešamības tiks rasti risinājumi valsts apmaksātas testēšanas atsākšanai.

Kā vēsta Veselības ministrija, turpmāk valsts apmaksātus Covid-19 testus veiks tikai klīnisku indikāciju gadījumos pacientiem, kuriem nepieciešama ārstēšana slimnīcā, lai mazinātu infekcijas slimības izplatības riskus ārstniecības iestādēs, kur koncentrējas cilvēki ar novājinātu imunitāti, pacienti ar hroniskām slimībām un citas riska grupas. Ambulatori testēšanu apmaksās grūtniecēm ar Covid-19 saslimšanas pazīmēm, ārstam pirms tam izvērtējot testa nepieciešamību un rezultātu nozīmi ārstēšanas procesā.

Stacionāros profesionālo SARS-CoV-2 antigēna testu varēs veikt ikvienam pacientam, iestājoties slimnīcā atbilstoši iestādes noteiktai kārtībai. Savukārt RNS testus varēs veikt gadījumos, kad antigēna tests uzrādījis negatīvu rezultātu un pacientam ir smaga slimības gaita vai akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai citas pazīmes, kas raksturīgas Covid-19 infekcijai un citi saslimšanas simptomi.

Lasi vēl

Komentāri (14)

  • -7
    Pareizais viedoklis 01.02.2023, 10:32:50

    Afēra lēnām tiek pieklusināta...

  • -6
    Barons (Freiherr von ...) 01.02.2023, 11:51:17

    Aber Jūs viedokl neir pareiz.Le zinat.

  • 0
    Kàpèce 01.02.2023, 13:49:02

    Un kā ar obligāto prasību,ka iestājoties slimnīcā uz operāciju,tādam testam jābūt veiktam?????

  • 0
    SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" 01.02.2023, 15:37:44

    Labdien! Pamatojoties uz iepriekš minēto informāciju par jauno valsts apstiprināto kārtību – iestājoties slimnīcā, lai veiktu operāciju vai izmeklējumu – Covid tests nav jāveic. Kā ziņo Veselības ministrija - turpmāk valsts apmaksāti Covid-19 testi tiks veikti tikai klīnisku indikāciju gadījumos (konstatētas akūtas elpceļu infekcijas slimības pazīmes vai citas pazīmes, kas ir raksturīgas Covid-19 infekcijai) pacientiem, kuriem nepieciešama ārstēšana slimnīcā.

  • -1
    Marta P 02.02.2023, 14:29:00

    Analīzes jau var veikt arī dažādās laboratorijās. Šis bija papildus punkts izveidots. Ja nav rentabli - kāpēc gan neslēgt?

  • -6
    Janis Zvejnieks 01.02.2023, 19:11:49

    Igi vairak nav jagaida.Driz jau smovida aferistiem un to atbalstitajiem,bus jaatbild par genocidu pret cilveci.

  • -6
    A.n.i.t.a 02.02.2023, 09:35:39

    Interesanti, ar ko viss šis beigsies. Jau pašā sākumā teicu, ka tā visa ir afēra, kuras rezultātā daudzi iedzīvojās uz citu rēķina, uz cilvēku baiļu rēķina, uz to pašu analīžu rēķina, laboratorijas guva milzu peļņu. Kurš atbildēs un kā, par aplamajiem vakcīnu iepirkumiem? Atrada vienu malējo -Viņķeli, bet tās miljonos mēramās vakcīnas, kuras nav kur likt , tika pirktas par nodokļu maksātāju naudu. Ļoti gaidu tiesu spriedumus par veselībai nodarīto kaitējumu, un ,esmu pārliecināta, ka tādu būs ne mazums. Lai visiem laba veselība,gan fiziskā gan mentālā!!!

  • -3
    Barons (Freiherr von ...) 02.02.2023, 14:38:48

    Anit kundz.
    Jums varbūt ir sav taisnib par tō Iepirkum,kō nebij pārdōmat.
    Aber tō Pōt bij ģeldig.Es zin pēc sav pieredz.Ja ņem vera man cienijam veccum un ne tig stiper veselib stāvokl,tad es jau sen būt zem Zem,kad bij dabujs tō Korona vīruss.Aber es bij bijs pōtets un izslimoj gaužam viegl,le zinat.Pēc 1 (vien) nedeļ jau varej pīpet sav "Belamor-Kanal" un iedzer šķaidit Špirkt r Užavniek pa virss.

  • -6
    A.n.i.t.a 03.02.2023, 07:01:11

    Baron, nevēlos strīdēties, bet nu jau ar skatu no šodienas uz pagājušo laiku, varu teikt, ka cik cilvēku tik variantu, cits iepotējās visas trīs reizes un saslima un smagi, bet zinu cilvēkus , kuri ne potējās ne slimoja, secinājums viens, nav teikts ,ka ja jūs nebūtu potējies , tad būtu miris, to pat gaišreģi nevar pateikt. Es, paldies Dievam un manai imunitātei, ,esmu izvairījusies gan no covid gan no gripas.Varbūt vajadzētu atmest gan pīpēšanu gan grādīgo lietošanu,Baron!?

  • -5
    Janis Zvejnieks 02.02.2023, 19:41:42

    Baron Minhauzenam vajag pizik galva uzlikt un brill,lai acs neasaro,kad uz to lod lido :)))tad redzes un sapratis,nevares uz vecum sav stulbib novelt,le zinat :)))))

  • -4
    Heinrich 03.02.2023, 05:30:45

    Cupiņ,nešūmējies!Baronam drīzāk taisnība.

  • -6
    Janis Zvejnieks 02.02.2023, 20:04:48

    Viss ta smovid testesan ir vien liel afer un visiem tiem kantoriem ir jaatgriez naud valsts kase,jo zinatnieks,kas to test izgudroj,skaidr un gai$ pateic,Tests nav domats cilveku testesanai uz corona virusu.Tapat,smovidvakcinu razotjkompanijas tagat atzist,ka tas pat nav bijusas vakcinas,Bet genetiski modificetas potes,kas vel pat lidz galam nav izpetitas, ka tas iespaidos cilveku veselibu.Lenam, lenam pamazam bet visiem sitiem aferistiem un to atbalstitajiem jasanem sods.

  • -6
    Janis Zvejnieks 02.02.2023, 20:26:07

    Un, lai tie afristu atbalstitaji zinatu !No smovid potem,man pazistami cilveki,Tagat zem zemes.Un mana gimene ari cilveks ar veselibas problemam,ko nevareja potet,bet sudabrali gribeja atstat bez lidzekliem dzivosanai.Visiem aferistiem un atbalstitajiem jabut tiesatiem !

  • -6
    Janis Zvejnieks 04.02.2023, 22:26:01

    Heirich,man gluz pie pakal,ta jus taisnib :))))Ja jums tas palidz ,tad zlurgajas kautvai katr dien,bet sav fanatism neuzspiez citiem.Mans nenozlurgajas un ari lupat uz sej nenesaj pat bode ejot.Dzivs un vesels,vel sobaltdien.Vroge tev vaidzet zinat,ka lupat gabals uz sej nepasarga no viruss,bet no bacil :)))Neker krenk,sorosistiem vaidzet sedet pirmajas rindas,kad ta ties notiks,par genocid pret lidzilvekiem.Bet ari bumerang teorij neviens nav atmainijs.Taka lai visiem lab veselib.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: