12. un 13. novembrī Ventspils novada Vārves pagastā, Zemessardzes 46. kājnieku bataljonam piegulošajā teritorijā, šautuvē ''Medņi-3'', norisināsies zemessargu plānveida mācības. Mācību mērķis ir pilnveidot un uzturēt iegūtās iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pildot visdažādākos mācību uzdevumus.

Zemessardzes 4. Kurzemes brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādus taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai un savu spēju pilnveidošanai.

Mācības notiks ar VAS ''Latvijas valsts meži'' un Ventspils novada pašvaldību saskaņotās teritorijās.

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā zemessargi īslaicīgi pārvietosies ar sešriteņu kvadracikliem BOMBARDIER MAX650 un militārajiem taktiskajiem un nodrošinājuma transportlīdzekļiem ''Polaris'' pa valsts reģionālajiem un vietējas nozīmes autoceļiem, kā arī pa piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem Ventspils novada Vārves pagastā, netraucējot transporta satiksmi. Mācību laikā šautuvē tiks izmantota kaujas munīcija.

Nacionālie bruņotie spēki aicina Ventspils novada iedzīvotājus ar sapratni izturēties pret Zemessardzes aktivitātēm, kas vērstas uz valsts aizsardzības spēju stiprināšanu.

Dienests Zemessardzē sniedz iespēju zemessargiem regulāri paplašināt redzesloku, iegūt dažādas civilās specialitātes, stiprināt stresa noturību un uzlabot fizisko sagatavotību, tādēļ mācībās apgūtās plašās zināšanas un prasmes var būt noderīgas arī ārpus dienesta.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Kandidātam ir jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 55 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, Talsu novada, Ventspils valstspilsētas un novada iedzīvotāji aicināti zvanīt uz tālruni 25627389 vai rakstīt uz e-pasta adresi 46bn@mil.lv, vai personīgi ierasties vienībā – Ventspils novads, Vārves pagasts ''Vanagi''. Savukārt, lai iestātos Zemessardzē jebkurā citā bataljonā, kandidātam jāsazinās ar dzīves vai studiju vietai tuvāko Zemessardzes vienību, zvanot uz tālruņa numuru 1811, rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv vai personīgi ierodoties vienībā. Uzziniet vairāk tīmekļvietnē www.esizemessargs.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: