29. novembrī plkst. 19 teātra namā ''Jūras vārti'' viesosies Latvijas Nacionālais teātris ar izrādi ''Sievietes daļas''. Lugas autore ungāru dramaturģe Kata Vēbere darbu radījusi, balstoties viņas pašas un dzīvesbiedra režisora Kornela Mundruco dziļi personiskā zaudējumā.

Lugai ir negaidīts ievads, un galvenās varones pārdzīvotais – dzemdībās zaudētais bērniņš – kļūst par impulsu tam, lai tuvinieki beidzot sāktu runāt par būtisko. Tālāk caur sociālām lomām - mīļākās, sievas, meitas, māsas, mātes, u.c. atklājas ne tikai ģimenes problēmas, bet arī aktuālas lietas sabiedrībā, kas nodarbina cilvēkus ikdienas dzīvē.

Kā raksta Kitija Balcare (LSM.lv): ''Izrāde ir akūti svarīgs empātijas vingrinājums, bet vienlaikus arī atgādinājums, ka ienākšana šai pasaulē un aiziešana no tās, ir dziļi vientuļš ceļš. Tāds, kurā cilvēkam jādodas vienatnē. Tur, kur neviens cits nepalīdzēs, bet vien noraudzīsies no tālienes.''

Režisore – Ināra Slucka, scenogrāfe – Marija Ulmane, kostīmu māksliniece – Kristīne Abika, komponists – Edgars Mākens, tulkotāja – Ingmāra Balode, gaismu mākslinieks – Oskars Pauliņš, producents – Rihards Gāle.

Lomās: Laura Siliņa, Jānis Āmanis, Esmeralda Ermale, Sanita Paula, Gundars Grasbergs, Ieva Aniņa, Jana Ļisova, Dace Zālīte-Zilberte vai Madara Norbūte.

Biļetes uz Latvijas Nacionālā teātra izrādi ''Sievietes daļas'' nopērkamas ''Biļešu Paradīzes'' tirdzniecības tīklā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: