Ugunsdzēsības posteņu samazināšana lauku apvidos var radīt daudz lielākus riskus nekā citviet, šādu viedokli pauda Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Viņš uzsver, ka jebkurš ugunsdzēsības postenis, kas atrodas pēc iespējas tuvāk iedzīvotājiem, ir ļoti nozīmīgs un pašvaldība ir pret posteņu skaita samazināšanu lauku apvidos.

Mucenieks piebilst, ka tieši lauku apvidos dzīvojamās ēkās pārsvarā ir malkas apkure, kas var radīt daudz lielākus riskus, turklāt daudzas ēkas ir vecas un apkures iekārtas ir nolietojušās. Lai aizbrauktu līdz Piltenei no Ventspils, ir vajadzīgas 30 minūtes, attālums ir 25 kilometri. "Citu alternatīvu nav, pašvaldības teritorijā nav brīvprātīgo ugunsdzēsēju vienības, un pat tad, ja iedzīvotāji būtu gatavi iesaistīties, nav tehniskā nodrošinājuma," norāda pašvaldības vadītājs.

Kā vēstīts, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) īslaicīgi līdz gada beigām apturēs 18 mazāk noslogoto posteņu darbību, tomēr iespēju robežās turpinās pildīt savas funkcijas.

Darbības apturēšana nozīmē, ka posteņa darbinieki nedosies uz operatīvajiem izsaukumiem no konkrētā posteņa, bet no tuvākajām struktūrvienībām, bet posteņa komandieris turpinās pildīt savus pienākumus savā pašreizējā darbavietā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: