Zirgu mīļotāji sestdien no plkst 10 gaidīti Popes pilskalna kausa izcīņā konkūrā jeb jāšanas sporta sacensībās šķēršļu pārvarēšanā. Pļaviņā pie brīvdabas estrādes soļi, rikši un lēkši būs vērojami četros dažādos maršrutos.

Popes pilskalna zirgu saimniece un sacensību rīkotāja Antra Vālodze: «Šis būs ģimenisks pasākums, var nākt un skatīties visi, kas vien grib.» Līdz šim trīs gadus rīkotas treniņsacensības. Pieaugot pieredzei, radusies drosme spert soli uz priekšu. «Notiks kausa izspēle. Labākā komanda dabūs lielu rozeti un kas to zina, ko vēl!» intrigu saglabā pieredzējusī zirgu audzētāja un trenere, piebilstot: «Mums ir sponsori, kas dod dāvaniņas. Ir tādi, kas iedod 100 eiro katrs, un vēl mums ir ģimenes budžets, kas diezgan tiek tērēts uz šo. Man tas ir hobijs, un tas prasa visus manus līdzekļus, visu brīvo laiku.»

Uz sacensībām Popē labprāt brauc arī paši mazākie zirgu sporta entuziasti. «Brauc no visurienes! Esam rēķinājušies ar 60 mazajiem censoņiem, katram būs arī dāvaniņa,» priecīga ir Vālodze. Pieaugušo sadaļā startēšot gan dāmas, gan kungi. «Nekas netiek dalīts. Mums ir pieaicināti tiesneši – Līvmaņu pāris, kas ir starptautiskas klases tiesneši. Viņi kārto visu šo lietu. Mums ir piekļuve reģistram, redzam, ka pašreiz jau ir pieteikti 40 starti, bet vēl nav pieteikušies sportisti no Ventspils novada jātnieku klubiem – Asnates JK un Demoras,» turpina Antra Vālodze.

Turpat netālu aplokā, blakus autostāvlaukumam, ikviens varēs palūkot, kā gada laikā izauguši dvīņu kumeliņi Golden Dream (Zelta sapnis) un Galaksija. «Piebarošana ar kaziņu pienu, speciālo barību, piedevu pirkšana ir nesusi augļus. Mūsu zirdziņi aug dūšīgi,» palepojas saimniece.

Sacensību tiesnese Sana Līvmane stāsta, ka viņai ar vīru Popes sacensības tiesās jau otro reizi. Jautāta, ar ko treniņsacensības atšķiras no konkūra, viņa teic: «Ar svinīgumu. Treniņsacensībās viss ir vienkāršāk, tur galvenais ir katram novērtēt pašam sevi, savu kvalitāti. Konkūrā dalībnieki sadalīti pa jātnieku un zirgu vecuma grupām, ir dažāda augstuma maršruti, tur jau viss ir svinīgi – zirgs ir jānoformē, iemaukti, sedziņas. Viss tiek vērtēts! Jātniekiem ir jābūt formā – jābūt žaketei, ķiverei, gaišiem bridžiem – pārsvarā jau baltiem. Uzreiz ir cits skats!»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: