Ventspils novada pašvaldība pagājušajā gadā pirmo reizi izstrādāja tūrisma ceļvedi ar karti. Tās vāku rotā moto "Ventspils novads – videi draudzīga tūrisma galamērķis", jo pašvaldības attīstības programmā teritorija pozicionēta kā zaļš novads ar bagātīgiem dabas resursiem un unikālu kultūras mantojumu.

Pērn salokāmo tūrisma ceļvedi izdeva latviešu, angļu un krievu valodā, kopējā tirāža bija 8000 eksemplāri. Tā kā pieprasījums pēc informatīvā materiāla bija liels, šogad Ventspils novada pašvaldība ceļvežus izdeva atkārtoti, 5000 no tiem būs pieejami latviešu valodā, angliski, krieviski un lietuviski 3000 eksemplāru katrā valodā. Lietuviski ceļvedis iespiests, uzklausot Ventspils Tūrisma informācijas centra speciālistu ieteikumus, jo viņi secināja, ka Ventspils novadu apmeklē daudz viesu no Lietuvas.

Tūrisma ceļvedī iekļauti 200 objekti, sagrupēti pa pagastiem un iedalīti šādās kategorijās: apskates objekti, aktīvā atpūta, naktsmītnes un atpūtas vietas, kafejnīcas un krodziņi, citi lauku labumi. Pirmo četru kategoriju objektiem norādītas GPS koordinātas, kā arī atzīmēta to atrašanās vieta kartē. Lauku labumu sadaļā minētajiem objektiem publicēts telefona numurs, pa kuru sazināties, ja ir vēlme iegādāties mājražotāja vai amatnieka izstrādājumus. Ir atsevišķi apskates objekti, kuriem GPS nav norādīts, jo apskates vieta pieejama, iepriekš sazinoties ar atbildīgajām personām.

Ventspils novada tūrisma ceļvedis ar karti būs pieejams Ventspils Tūrisma informācijas centrā, kā arī lielākajos novada tūrisma objektos, kafejnīcās un pagastu pārvaldēs. Pašvaldība to izmantos arī kā prezentācijas materiālu. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: