Zūrās, pateicoties Ventspils novada pašvaldības projektam ''Jaunietis darbībā – 2021'' ir izdevies izveidot disku golfa laukumu. Par projekta finansējumu iegādāti trīs spēļu grozi un disku komplekts iesācējiem.

Disku golfs ir sporta spēle, kurā spēlētājam lidojošais disks jāiemet īpašā grozā. Uzvarētājs ir tas, kurš disku golfa trasi izspēlējis ar mazāku metienu skaitu. Disku golfu spēlēt var visu vecuma un jebkuras fiziskās sagatavotības pārstāvji. Tas ir vienlīdz piemērots gan aktīvā dzīvesveida, gan mierīga dzīves ritma baudītājiem.

Pateicoties arī sponsoriem, šobrīd trasē uzstādīti pieci grozi, būs arī sestais, un tiek sagatavoti starta laukumi. Notikušas pirmās interesentu apmācības, kuras vadīja šķēpmetējs Gatis Čakšs, kurš aktīvi piedalās Latvijas Disku golfa federācijas rīkotajās sacensībās. Pēc Gata domām, disku golfs ir brīnišķīgs atpūtas veids brīvā dabā, jo ir iespēja gan nosoļot ieplānoto soļu skaitu, gan attīstīt metiena spēku un precizitāti.

Ikviens, kurš grib pamēģināt spēli, var doties uz Zūrām, kur pie ''Sporta un kultūras centra ''Zūras'''' iekārtota golfa spēles trase. Ieteicams līdzi ņemt savus diskgolfa diskus. Diskus iesācējiem var dabūt pie kultūras centra darbiniekiem.

Ar spēles noteikumiem varat iepazīties interneta vietnē Google lv. vai YouTube. Sazinoties ar sporta un kultūras centra pārstāvjiem, ir iespēja vienoties par tikšanos ar spēles pratējiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: