30. jūlijā plkst. 19 Ugāles evaņģēliski luteriskajā baznīcā notiks baroka mūzikas koncerts "Trīs lielie B". Muzicēs ērģelniece Ligita Sneibe, viņai asistēs Ilona Birģele.

Ligita Sneibe latviešu ērģeļspēles tradīciju mantojusi no saviem pedagogiem Pētera Sīpolnieka, Vijas Vismanes un Tālivalža Dekšņa, absolvējot Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas Akadēmijas kompozīcijas un ērģeļspēles klasi. Pēc īpaša uzaicinājuma turpinājusi koncertērģelnieces izglītību Zviedrijā, Piteo Mūzikas augstskolā pie Luleo universitātes, ko beigusi ar izcilību profesora Hansa-Ūlas Eriksona vadībā. Baznīcas ērģelnieces darba gaitas aizsākusi Dubultu un Jaunajā Sv. Ģertrūdes baznīcā, bet vēlāk un līdz pat šodienai turpina strādāt zviedru baznīcas draudzēs. Pēcstudiju gadi iezīmējas ar izcīnītām godalgām starptautiskos ērģeļkonkursos Lietuvā un Somijā, ar pašas ierosināto un realizēto koncertakciju "Mēs – ērģelēm" Slokas ev. lut. baznīcā, vācot līdzekļus "E.F.Walcker&Co" firmas ērģeļu atjaunošanai, kā arī ar komponista Jāņa Ivanova prēmijas iegūšanu.

Koncertprogramma Ugāles baznīcā slavinās trīs baroka ģēnijus – Dītrihu Bukstehūdi, Georgu Bēmu un Johanu Sebastiānu Bahu. Izvēle ir likumsakarīga ne tikai uzvārdu pirmo burtu līmenī – tieši šie trīs meistari visvairāk kopuši vācu baroka ērģeļmūzikas tradīcijas un vistiešākajā veidā ietekmējuši arī nākamo komponistu paaudžu personības un viņu muzikālos rokrakstus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: