Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Ziedoņa zālē pasniegtas Draudzīgā aicinājuma fonda "Skolu reitinga 2019" balvas. Divas no tām saņēma arī Ventspils novada Ugāles vidusskola.

Izvērtējot audzēkņu sasniegumus centralizētajos eksāmenos latviešu valodā, matemātikā, angļu valodā, dabas zinībās un vēsturē, šogad konkursam bija nominētas 53 skolas četrās kategorijās – ģimnāzijas, pilsētu vidusskolas, lauku vidusskolas un specializētās skolas, tajā skaitā tehnikumi, arodvidusskolas un mūzikas skolas. Tāpat tika vērtēta arī skolu izaugsme mācību priekšmetos un kopvērtējumā.

Ugāles vidusskola ieguva otro vietu lauku vidusskolu grupā un otro vietu nominācijā "Angļu valoda" lauku vidusskolu grupā. Lauku vidusskolu kategorijā vairāku pēdējo gadu laikā nemainīga ir trešdaļa skolu. Tas norāda, ka šajās izglītības iestādēs strādā profesionāli pedagogi, ilgtermiņā nodrošinot augstus sasniegumus. Šajā nominācijā līderi ir Daugavpils novada Vaboles vidusskola, Ugāles vidusskola un Druvas vidusskola.

Draudzīgā aicinājuma fonda "Skolu reitingu" organizē Draudzīgā aicinājuma Cēsu Valsts ģimnāzijas atjaunotājs un ilggadējs tās vadītājs, Draudzīgā aicinājuma fonda dibinātājs un vadītājs Jānis Endele.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: