Otrdienas vakarā pilsētā izveidojās atkala, apgrūtinot pārvietošanos gan ielās, gan pa ietvēm, bet līdzīga situācija apmēram pirms mēneša noveda pat pie vairākiem negadījumiem. Atbildīgie dienesti skaidro, ka vakar vakarā ielas tikušas kaisītas, turklāt Ziemas dienests uzsācis diennakts dežūras.

Komunālās pārvaldes izplatītajā informācijā teikts, ka apledojums ielās sācis veidoties ap pulksten plkst. 17.20, bet nepilnas stundas laikā atbildīgie dienesti uzsāka ielu kaisīšanu, izmantojot specializētu tehniku. Ielu apstrāde pilsētā turpināta līdz pat desmitiem vakarā. «Pilsētas ielas, kuru kopējais garums ir ap 195 km, sadalītas kopumā 6 klasēs, jo nav iespējams notīrīt visas ielas vienlaicīgi. Ja pilsētā pēkšņi izveidojas apledojums, atbildīgie dienesti uzsāk ielu kaisīšanu primāri A klases ielās, secīgi pārejot uz nākamām klasēm. Tas, ka attiecīgos ielu posmos ir slidens vai nav nošķūrēts sniegs, nenozīmē, ka tehniskie dienesti šobrīd nestrādā, vai neveic savu darbu citās ielās,» skaidro Komunālā pārvalde.

Ventspilī ielas tiek iedalītas sešās klasēs – A, A1, B, C, D un D (grantētās) –, kas tiek noteiktas, pamatojoties uz ielu nozīmīgumu un kustības intensitāti tajās. Katrai klasei ir noteikts laika periods pēc snigšanas vai apledojuma, kādā brauktuve jāattīra no sniega segas un jāapstrādā ar pretslīdes materiālu. A klases ielas, kuru kopgarums Ventspils pilsētā ir 30 km garumā, ir sabiedrisko transportu ielas, kurās ir liela kustību intensitāte, un tās ir jānotīra 2 stundu laikā pēc snigšanas vai atkalas. A1 iela – 3 stundu laikā, B klases ielas – 4 stundu laikā, C klases ielas – 6 stundu laikā un D klases ielas 24 stundu laikā.

Tāda pati kārtība ir arī veloceliņu uzturēšanā, kas iedalīta A un B klasē. A klases veloceliņi ziemas apstākļos pēc snigšanas vai apledojuma ir jānotīra/jākaisa ar pretslīdes materiālu 2 stundu laikā. Bet B klases veloceliņi jānotīra 6 stundu laikā.

Ielu sadalījumu karti skatīt ŠEIT

Komunālā pārvalde aicina iedzīvotājus būt saprotošiem un ņemt vērā, ka nepieciešams laiks, lai visas pilsētas ielas atbrīvotu no sniega vai apledojuma, savukārt intensīvas snigšanas un putināšanas laikā ielas pilnībā no sniega atbrīvot nav iespējams.

Savukārt Labiekārtošanas kombināts informē, ka tā Ziemas dienests jau uzsācis pastāvīgās diennakts dežūras, t.i., visu diennakti tiek nodrošinātas tehnikas vienības dežūras un atbildīgie darbinieki regulāri apseko ielu stāvokli.

Pašlaik dežūrrežīmā atrodas 3 automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām, viens frontālais iekrāvējs un divas traktortehnikas veloceliņu tīrīšanai. .

Ventspils labiekārtošanas kombināta īpašumā ir sešas smagās automašīnas, kas aprīkotas ar sniega lāpstām un tehniskās sāls kaisīšanas iekārtām, un septiņas traktortehnikas vienības. Ar smagajām automašīnām ziemas sezonā tiek veikta galveno pilsētas ielu brauktuvju attīrīšana un kaisīšana ar tehnisko sāli, savukārt ar traktortehniku tiek tīrītas mazākas nozīmes pilsētas ielas, kā arī publiskie stāvlaukumi, daudzdzīvokļu māju iekšpagalmi, ielu stāvlaukumi un iebrauktuves.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • -2
    Kriska 28.11.2019, 11:08:06

    Beidzot vismaz pa ielām sāks uzraudzīt. Bet kā ar sētniekiem? Otrdienas vakarā kāda pensionāre plkst 18:30 izgāja no mājām L.prospektā un uz ietves paslīda un salauza kāju. Vainīgs sētnieks? Jā. Bet kā tas nabaga sētnieks zin, ka ir atkala. Vai viņam katru stundu jāiet ārā pārbaudīt? Šie dežuranti varētu kaut kādā veidā paziņot sētnieķiem vai pārvaldniekiem ,ka ir jārīkojas

  • -1
    PSIA "Ventspils labiekārtošanas kombināts" 02.12.2019, 18:04:57

    Pašvaldības SIA “Ventspils labiekārtošanas kombināts” informē, ka sētnieki savu darbu veic saskaņā ar noslēgtajiem līgumiem par teritoriju uzturēšanu un uzkopšanu. Atbildīgās personas seko līdzi laika prognozēm, pēc kurām attiecīgi tiek plānota ielu un ietvju tīrīšana un apstrāde ar pretslīdes materiālu.

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: