8. septembrī Zlēku pagasta saimniecībā "Ēčkalni" notiks pasākums "Rāceņ talk". Tā laikā organizēs saimnieču konkursu un kartupeļu novākšanu. Pasākumu rīko Zlēku kultūras nama vadītāja Kristīne Zāle.

Rāceņ talks organizētāja vēlas godināt kartupeli un atgādināt, kā agrāk notika talkas. Katram, kurš iepriekš pieteiksies, būs iespēja kartupeļu laukā palīdzēt novākt ražu, savukārt saimnieces piedāvās ēdienkarti, kurā iekļaus pamatēdienu, uzkodas un desertu. Protams, gatavojot ēdienu, jāliek lietā kartupeļi. Maltīte taps zemnieku saimniecības "Danga" virtuvē vai uz ugunskura. Saimnieču konkursā pieteikušās četras dalībnieces, viņu veikumu vērtēs žūrija – trīs saimnieces ar ilgu darbības stāžu: Elga Dūdiņa, Ina Grīnfelde un Sniedze Remese. Arī viņas pagatavos kādu ēdienu un sniegs konkursa dalībniecēm savus ieteikumus.pil

Talcinieki, nezinot ēdienu autori, izteiks vērtējumu par dienas laikā pagatavoto maltīti. Čaklākās saimnieces saņems balvas. Tās tiks arī tiem kartupeļu lasītājiem, kuri būs strādājuši īpaši uzcītīgi un izvēlējušies neierastākus tērpus. Pasākuma dalībnieki varēs iesaistīties viktorīnā, atbildot uz dažādiem jautājumiem par kartupeļiem, to izcelsmi Latvijā un tieši Zlēkās. Notiks arī sadziedāšanās un jautri danči pie ugunskura.

Lasi vēl

Komentāri (2)

  • 0
    Edvīns 04.09.2018, 22:26:31

    Galvenais, lai ir Kristīnes gardie sklandrauši ! :)

  • 0
    Inese Aide 05.09.2018, 14:42:43

    Prieks "pa rāceņ talk Zlēkas" ! Interesanti, ka Zlēku mācītājs Bitners (1779 - 1862) labprāt ieviesis jaunumus lauksaimniecībā -mācītājmuižas dārzā auguši ap 300 augļu koki, labi padevušies tomāti. Tikai mācītāja mājā neviens īsti nezinājis,ko ar tomātiem iesākt. Bitners ieviesis Zlēku pusē tolaik Latvijas laukos vēl reti sastopamos dārzeņus – kartupeļus. Tāpēc man "kā vēsturniecei" patiess prieks "pa rāceņ talk Zlēk puse" šoruden!

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: