Ventspils Augstskolas basketbolisti tikuši pie pirmā panākuma jaunajā LBL 2 sezonā, savā laukumā nervozā mača galotnē nosargājot pārsvaru pret VEF Skolu un uzvarot 86:83.

VeA basketbolistiem tā bija šīs sezonas pirmā spēle savā laukumā, tāpēc komanda pirms tās ar klusuma brīdi godināja savus draugus un komandas biedrus Kristianu Pūri un Kristianu Šefanovsku, kuri vasarā gāja bojā autokatastrofā. Tāpat komanda pasniedza puišu formas kreklus bojā gājušo basketbolistu ģimenēm.

Mača iesākās ar līdzīgu cīņu, taču ceturtdaļas turpinājumā iespēlējās viesi, kas pēc Eduarda Hāznera tālmetiena devītās minūtes ievadā tika pie septiņu punktu pārsvara 23:16. Tomēr tie viesiem izrādījās arī lielākie plusi. Līdz pirmajām pārtraukumam VeA basketbolisti no saviem mīnusiem nodzēsa trīs punktus, bet otrās ceturtdaļas vidū Roberts Prūsis ar tālmetienu jau izvirzīja vadībā mājiniekus – 31:30. Viesi gan vēlreiz prata tikt priekšā, bet pēc tam Ventspils studenti aizbēga uz neatgriešanos.

Puslaiks noslēdzās ar kapteiņa Kristapa Purpļeviča trīnīti, bet otrais sākās ar divām Žaņa Jankovska zādzībām un 36 sekundēs gūtiem četriem punktiem, kam sekoja viesu minūtes pārtraukums – 49:37 ventspilnieku labā! Trešajā ceturtdaļā VeA pēc pieciem Prūša punktiem pēc kārtas tika arī pie +18 (67:49), taču bez intrigas neiztika. Rīdzinieki ar pāris ātriem un precīziem uzbrukumiem atguva pārliecību, kamēr ventspilnieku pārliecība kaut kur bija pazudusi. Četras minūtes līdz mača beigām komandas šķīra tikai divi punkti (75:73), bet īstajā brīdī komandu pavilka Oskars Gorbants, no tālās trāpīja baltkrievs Deniss Vikencjevs, bet viņa tautietis Vlads Mikuļskis pārķēra bumbu un realizēja ātro uzbrukumu, un varēja nedaudz uzelpot – 84:77 sākoties pēdējai minūtei.

Viesiem vēl izdevās tikt tuvāk, taču uzvaru ventiņi neatdeva – 86:83! Lielisku spēli aizvadīja Mikuļskis, gūstot 23 punktus, pārķerot septiņas piespēles, kā arī pa četrās reizēm savācot atlēkušās bumbas un rezultatīvi piespēlējot. 17 punkti un desmit atlēkušās bumbas otram baltkrievam Vikencjevam, 13 sameta Prūsis, bet 11 – Jankovskis.

Sezonas pirmajā mačā studenti viesos ar 83:107 piekāpās vēl pērn LBL spēlējušajiem jelgavniekiem, tā kā tagad komandas rēķinā ir pa uzvarai un zaudējumam.

Apskati mača foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: