Sestdien FK Ventspils futbolisti savā laukumā uzņems FK Jelgava komandu, un šim mačam būs milzīga nozīme cīņā par šīs sezonas čempiona titulu.

Virslīgas sezonā atlikušas vien trīs spēles, un pirms tām labākajā starta pozīcijā skrējienam pēc zelta atrodas tieši ventspilnieki, tomēr šī vadība joprojām ir slidena. Arī neskatoties uz to, ka jelgavnieki pārceltajā mačā viesos 0:1 piekāpās Riga FC (vārti gūti 91. minūtē!) un neizmantoja iespēju pietuvoties Ventspilij divu punktu attālumā. Zemgaliešiem bija viena spēle rezervē, bet nu visiem klubiem ir vienāds spēļu skaits – 25. Ventspils rēķinā ir 50 punktu, tikai par vienu mazāk ir Spartakam, bet Jelgava izcīnījusi 45, tā ka pretendentu skaits uz zeltu joprojām nav samazinājies, bet ļoti daudz izšķirs tieši rītdienas spēle.

Šajā sezonā komandas trīs reizes tikušās Virslīgā un divas reizes kausa izcīņas spēlēs, un pagaidām šajā divcīņā vadībā ir jelgavnieki. Ventspils sāka ar uzvaru 1:0 Virslīgas pirmajā aplī un kausa pusfināla spēlē, taču tad sekoja trīs zāģi – 0:2 kausa atbildes mačā, kā arī 0:2 un 3:4 čempionāta spēlēs Jelgavā. Tiesa, pēdējā no tām notika 20. augustā, tā ka izdarīt secinājumus par šābrīža spēku samēru, vadoties no tām, gan jau nevajadzētu. Cita lieta ir komandu pēdējo maču rezultāti, kas laikam jau liecina, ka rīt Ventspilī laukumā dosies divas tieši šobrīd labākās Virslīgas komandas. Ventspils futbolisti nav zaudējuši jau septiņus mačus pēc kārtas, izcīnot piecas uzvaras, divas reizes cīnoties neizšķiri un ielaižot tikai vienus vārtus. Jelgava pēdējās septiņās spēlēs zaudējusi divas reizes, taču abās vien ar 0:1, bet pārējās piecas uzvarējusi, ielaižot tikai vienus vārtus.

Uz papīra nedaudz labāk varbūt pat izskatās ventspilnieki, taču jāatceras, ka Jelgava vienmēr bijusi neērta pretiniece mūsējiem. Un vēl tie Oša auti... Skaidrs, ka neizšķirts neapmierinās nevienu no komandām, jo jelgavniekiem tad pilnīgi droši būtu jāatvadās no cerībām uz zeltu, bet ventspilnieki riskētu atkal palaist priekšā Spartaku, kas šajā kārtā savā laukumā uzņems Mettu/LU. Šie nosacījumu savukārt liek domāt, ka emociju mačā netrūks un tajā būs, ko redzēt. Jelgavas treneris Sauļus Širmelis, kura vadībā, starp citu, FK Ventspils savulaik izcīnīja savu pirmo Latvijas kausu, izteicies, ka viņa komanda ir kā ģimene, tomēr gribētos apgalvot, ka arī Ventspils nav nekāds komunālais dzīvoklis. Nav šaubu, ka spēlē ieradīsies arī jelgavnieku līdzjutēji, uz tik svarīgu maču vajadzētu savākties arī kuplam skaitam mājinieku, tā kā arī atmosfēra mačā garantēta labu labā. Vārdu sakot, attaisnojumu pulksten 15 neierasties stadionā futbola draugiem vienkārši nav.

Starp citu, šajā dienā Ventspilī risināsies arī SynotTip tūre. Mača starplaikā tiks organizēts skatītāju precizitātes konkurss, kur pie garantētām balvām tiks pilnīgi visi dalībnieki, bet viens prasmīgākais tiks izvirzīts Tūres finālam Pirms spēles un visa mača garumā būs arī iespējams apmeklēt SynotTip fanu telti.

Zelta pretendentu spēļu kalendārs

26.kārta. Ventspils – Jelgava; Spartaks – Metta/LU

27.kārta. Metta/LU – Ventspils; RFS – Spartaks; Daugavpils – Jelgava

28.kārta. Ventspils – RFS; Spartaks – Riga FC; Jelgava – Metta/LU

Turnīra tabula un labākie vārtu guvēji

Lasi vēl

Komentāri (8)

  • -1
    keda 21.10.2016, 14:57:05

    Cerams, tiešām būs laba atmosfēra arī tribīnēs! nav pārāk silts, bet lai tik nāk ventspilnieki :)

  • 0
    Guntars Shenfelds 21.10.2016, 18:52:49

    Principā jau visas trīs atlikušās spēles zelta vērtē,bet nenoliedzami,ka mačs ar, pēdējā laikā mūsu neērtāko pretinieku, Jelgavu pats svarīgākais ,lai varētu veiksmīgi noslēgt sezonu.

  • -2
    Vilsone 21.10.2016, 21:16:13

    Ventspils paši labākie!!!!! līdzjutēju netrūks!!!!!!

  • 0
    Santa 22.10.2016, 16:56:23

    1 :2 :((((((((((((((((((((((((((((((((((((

  • 0
    Latvija pāri visām! 22.10.2016, 17:18:45

    :(:(:(:(:(:(:(:(:(

  • 0
    šašliks 22.10.2016, 18:40:58

    Ah tad vot kas tur mauroja kā aizkauti sušķi.

  • 0
    Vilsone 22.10.2016, 19:03:50

    kadam jau bija tos musejos jaatbalsta...

  • 0
    Vilsone 22.10.2016, 19:05:08

    zhel par zaudejumu....:(

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: