BK "Ventspils" basketbolisti FIBA Čempionu līgas pirmajā mačā savā laukumā uzņēma vācu "EWE Basket" un piedzīvoja minimālu zaudējumu 76:77, izšķirošo grozu ielaižot 0,5 sekundes līdz mača beigām. 

Čempionu līgas pirmo spēli BK Ventspils bija spiesta aizvadīt vienpadsmit vīru sastāvā. Kristaps Janičenoks un Māris Gulbis jau ilgāku laiku atrodas ārstu aprūpē, bet pavisam nesen viņiem pievienojās arī Edgaras Zeļonis. Tiesa, pēdējā atrašanās savainoto sarakstā nesolās būt ilgstoša un tiek lēsts, ka jaunnedēļ, kad tiks aizvadīts nākamais Čempionu līgas mačs, viņš varētu atgriezties ierindā.

Apskati foto!

1. ceturtdaļa. BK Ventspils šo spēli iesāka ar Šķēli, Dīnu, Kempbelu, Gražuli un Zaķi. Iesāka ar Zaķa vinnēto centra iemetienu un ar pirmo rezultatīvo uzbrukumu - Kempbela caurgājiens un pirmie punkti šajā turnīrā gūti. Arī aizsardzībā labi pastrādāts dzenājot vāciešus visas uzbrukumam atvēlētās 24 sekundes... Viesi pie pirmajiem punktiem tiek vien pēc nospēlētām 3:30 minūtēm, taču mājiniekiem pa šo laiku rezultatīvs ir tikai Zaķis. No groza apakšas garām aizmet Gražulis, taču pirms tam viņš zem sava groza paspēja nobloķēt divus metienus... Mazrezultatīva ceturtdaļas pirmā puse - tikai 6:4. Tikpat mazrezultatīvs turpinājums arī nākamajās piecās minūtēs. Mājinieki atzīmējas tikai ar trim punktiem (Šķēles tālmetiens), bet Oldenburgas klubs pretī lika 7. Pirmajā pārtraukumā ejot - pieticīgais 9:11.

2. ceturtdaļa. Otrās ceturtdaļas sākums ir nedaudz jautrāks. Viesi uzreiz panāk 9:13, taču Lomaža soda metiens un Kuksika divi punkti liek vāciešiem pieprasīt minūtes pārtraukumu. Līdz vadības atgūšanai bija jāgaida krietns laiks. Turpat desmit minūtes jeb kopš pirmās ceturtdaļas viduča. Vairākkārt bija neizšķirts, taču Dīna iespēle zem groza Kempbelam bija tā, kura deva 19:18. Tas pats Kempbels realizē arī divus sodiņu un tik mazrezultatīvai spēlei +3 pārsvars liekas ļoti liels (21:18). Ceturtdaļā atlikušas četras minūtes... Atlikušās minūtes ir krietni jautrākas. Abas komandas sāk trāpīt tālmetienus un tā vien šķita, ka lielajā pārtraukumā būs spēles gaitai atbilstošais neizšķirts (28:28), taču viesu pēdējo sekunžu uzbrukumā brīvā vaļā tiek atstāts Krāmers, kuram nav jāmāca kas šādās situācijās darāms - patāls trejacis un atpūtā ejot 28:31.

Pirmajā puslaikā esam zaudējuši atlēkušajās bumbās (16:18), rezultatīvajās piespēlēs 6:10, kļūdās esam bijuši nedaudz labāki (4:5), pārķertajās piespēlēs atkal mazliet sliktāki (2:3), bloķētajos metienos - 3:2.

3.ceturtdaļa. Otrais puslaiks iesākās ar to pašu, ar ko visa spēle - ar rezultatīvu Kempbela metienu. Tiesa, šoreiz jau trīs punktu vērtībā un izlīdzinātu rezultātu (31:31). Līdzīgs rezultāts bija vēl vairākkārt un visu laiku to regulāri izlīdzināja ventspilnieki (33:33, 36:36) līdz četras minūtes pirms ceturtdaļas beigām Lomažam ar ātrajā pretuzbrukumā izdodas realizēt tālmetienu un vēlreiz atgūt vadību (41:39). Viesiem laukumā notiekošais nenotiek un tiek pieprasīta minūtes pauze. Diemžēl aizsardzībā Mbodža bloķētais metiens netiek pārvērsts ātrajos divos punktos, toties nākamajā aizsardzībā vēl viens blociņš (Gražulim). Pārdesmit sekunžu laikā tobrīd skaistākās epizodes mačā... Acīmredzami iekarsis ir Lomažs un īsā laikā viņa otrais realizētais tālmetiens dod jau 46:41. Līdz ceturtdaļas izskaņai neizdodas izauklēt šo piecu punktu pārsvaru, taču ceturtdaļa kopumā ir uzvarēta (24:20) un pēdējā ceturtdaļa sagaidīta ar 52:51.

4. ceturtdaļa. Vairākkārt mainoties vadībām, vairākkārt ventspilniekiem panākot neizšķirtu (57:57, 59:59), pēdējās piecas minūtes tiek sagaidītas ar Zaķa pielaboto Kuksika tālmetienu, ar +3 handikapu (66:63) un viesu minūtes pārtraukumu. Nu jau iedzinēju lomā jāiejūtas ciemiņiem. Te viņiem izdodas atspēlēt divus punktus, te Šķēle atjauno +3 (68:65), te abas komandas uzbrukumos paliek bešā līdz Dīns izdancina pretinieku un atliecienā iemet skaistu divpunktnieku - 70:65 un jāspēlē nepilnas trīs minūtes. Viesi ar soda metieniem atspēlē divus punktus, tad Šķēle aizraujas ar individuālo spēli uzbrukumā un neprecīzu trejaci uz ko Oldenburga atbild ar trīspunktu gājienu - viss pārsvars izsēts un pēdējās divas minūtes sagaidītas ar kārtējo neizšķirtu (70:70). Pēc pusminūtes pagalam nelāgi, jau -3 (70:73). Kuksikam izdodas izlauzties līdz diviem punktiem (72:73) un aizsardzībā 24 sekundes neļaut pretiniekam tikt pie metiena. Atlikušas 40 sekundes un bumba mājiniekiem....

Pēc minūtes pārtraukuma ātrs Dīna reids uz groza apakšu tiek apstādināts ar pārkāpumu un atkal esam vadībā (74:73). Kaut kādā neticamā veidā viesiem izdodas iemānīt bumbu grozā un sākoties pēdējām 14 sekundēm jātspēlē viens punktus (74:75). Gražulis ietriec bumbu grozā no augšas, taču vēl ir atlikušas astoņas sekundes un tās, diemžēl, bija liektenīgas. Praktiski līdz ar beigu signālu pretinieks gūst uzvaras grozu, bet laika atsisties vairs nav...

FIBA Čempionu līga

BK Ventspils - EWE Baskets (Vācija) 76:77 (9:11, 19:20, 24:20, 24:26)
BK Ventspils: Dīns 19, Šķēle 12, Kempbels 11, Kuksiks 10, Lomažs 10, Zaķis 8, Mbodžs 4, Gražulis 2;
EWE Baskets: S. Krāmers 18, De Zēvs 17, D. Krāmers 14, Kvale 12, Pauldings 8, Švethelms 5, Masenā 3

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: