Pāris nedēļas, kopš uzņēmuma Latvenergo vīri Zūrās demontējuši elektrības stabus, ciems grimst tumsā.

Laternas tur iedegsies pēc mēneša pusotra, kad noslēgsies ielu apgaismojuma tīkla rekonstrukcija. «Pie mums ir tumšs kā akā,» stāsta sastaptie Zūru iedzīvotāji. Veikalā pārdevēja ievērojusi, ka tumsas stundās pircēju tagad ir mazāk, visi, kam iespējams, cenšoties līdz veikalam aizstaigāt pa dienas vidu.

Bibliotēkā un bērnu rotaļu un attīstības centrā Tīne gan tumsas dēļ apmeklētāju daudzums īpaši neesot mainījies, mazos zūreniekus tagad uz vakara nodarbībām atved mammas vai vecākie brāļi un māsas. Zūrenieki nesūdzas – apgādājušies ar lukturīšiem un baterijām, viņi dodas savās gaitās ar cerībām, ka drīz atkal vakaros te iedegsies ielu laternas.  

Zūrenieki pašā gada drūmākajā laikā palikuši tumsā, jo uzņēmums Latvenergo nolēmis modernizēt savu saimniecību, elektrības stabus, uz kuriem bija piestiprinātas arī apgaismes laternas, demontēt un nomainīt pret kabeļiem. Pašvaldība negaidītajā situācijā apņēmusies veikt ielu apgaismojuma tīklu rekonstrukciju.

Divās kārtās izsludinātajā iepirkuma konkursā uzvarējis uzņēmums Talsu spriegums, piedāvājot darbus veikt par Ls 33 007 (plus PVN). 1. kārtas izmaksas – Ls 19 340, 2. kārtas – 13 667. Novada domes Finanšu komiteja nolēmusi atbalstīt abas projekta kārtas, līdzekļus atvēlot no autoceļu fonda. Rīt vēl šo lēmumu domes sēdē jāapstiprina deputātiem.

Ja viņu lēmums sakritīs ar komitejas nospriesto, nākamajā nedēļā pašvaldība slēgs līgumu ar darba veicēju. Novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks lēš, ka mēneša pusotra laikā ar darbiem varētu tikt galā, ja vien tos nepatraucēs liels sals. Kā skaidro pagasta pārvaldes vadītāja Anželika Brālīte, apgaismojuma rekonstrukcija pavērs iespējas laternas iedegt arī līvānu māju rajonā, kur ielu apgaismojums nav bijis jau vairākus gadus.      


Bērnu rotaļu un attīstības centra Tīne audzinātāja Vizma Kleinberga atradusi risinājumu, kā sadzīvot ar tumsu, uz darbu viņa dodas, apbruņojusies ar praktisku gaismas lukturīti.Foto: Juris Ģigulis     

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: