17. janvārī ar teātra izrādi "Dāmu tango" un Cepuru balli Jūrkalnē svinēs atjaunotā tautas nama trīs gadu jubileju, kurā spēlēs grupa "Stāvkrasts."

Valentīnas Aslanovas izrādi "Dāmu tango" iestudējuši Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra Metalurgu tautas teātra aktieri. Izrāde sāksies plkst. 19, balle – plkst. 21.

Būve, kurā atrodas Jūrkalnes tautas nams, celta 1875. gadā. Tolaik tur bija krogs un zirgu stadula. 1905. gadā krogu izdemolēja. Vīrs, uzvārdā Ozoliņš, kas bija muižas rentnieks un saimniekoja krogā, no uztraukuma drīz vien nomira. Nodarīto skādi muižai atmaksāja kalps, kurš pēc tam apprecēja atraitnes palikušo Ozoliņa sievu. Pagājušā gadsimta trīsdesmitajos gados ēkā izveidots tautas nams, un arī tagad tā ir vieta, kurā notiek dažādi kultūras pasākumi.

Tautas nama vadītāja Kristīne Skrulle ir organizējusi laikmetīgās un klasiskās mākslas izstādes, seminārus un konferences, tautas namā var skatīties kino, notiek amatierteātra mēģinājumi, koncerti un balles. Senajā būvē saglabājies manteļskurstenis, ko labprāt apskata arī Jūrkalnes viesi, jo šis pagasts ir viens no tūristu iecienītākajiem galamērķiem.    

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: