Pagājušā gada decembris bijis 1,5 grādus siltāks par normu, aģentūra informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Vidējā gaisa temperatūra pagājušā gada noslēdzošajā mēnesī bija mīnus 0,9 grādi. Mēneša laikā vidējā gaisa temperatūra 18 dienas bija virs nulles un 19. decembrī septiņās novērojumu stacijās tika uzstādīts arī jauns diennakts maksimālās gaisa temperatūras rekords - vissiltākais bija Dobelē, Kuldīgā un Rīgā - plus 8,8 grādi.

Nokrišņu daudzums decembrī bija 61,1 milimetrs, kas par 15% pasniedz citus gadus novērotos vidējos rādītājus. Visvairāk nokrišņi decembrī reģistrēti jūras piekrastē un Salacgrīvā - attiecīgi 43% un 82% virs normas. Vismazāk nokrišņu bija Rīgā - vien 63% no normas.

Ja decembra pirmajā dekādē sniega sega un apledojums bija austrumu rajonos, decembra otrajā dekādē, Latvijā ieplūstot siltākām gaisa masām, sniega sega saglabājās vien atsevišķos rajonos un dekādes izskaņā sniegs Latvijā bija pilnībā nokusis. Trešās dekādes vidū Latvijā atgriezās ziemai raksturīgi laika apstākļi, un pāri Latvijas teritorijai virzoties nokrišņu zonām, no jauna izveidojās sniega sega, maksimālo biezumu - 14 centimetrus - sasniedzot 31. decembrī.

Decembrī Latviju sasniedza arī pagājušā gada stiprākā vētra, kad vēja brāzmas sasniedza orkāna spēku - 35 metrus sekundē.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: