Ventspils novadam no Valsts kases piešķirts 100 000 latu aizdevums jaunās apkures sezonas sākšanai - kurināmā iegādei, informē Ventspils novada domes priekšsēdētājs Aivars Mucenieks.

Lai gan aizdevums ir piešķirts, naudu Ventspils novads saņems pēc tam, kad aizdevējam būs uzrādīti rēķini par kurināmā iegādi. Kredīts nepieciešams, lai pašvaldība varētu veikt avansa maksājumus kurināmā piegādātājiem, skaidroja Mucenieks.

Aizņēmums Valsts kasē ņemts uz vienu gadu. Lielākā daļa no kredīta summas tiks izmantota, lai nodrošinātu apkuri Ugāles un Puzes pagastā, kā arī Piltenē.

Pašlaik jau daudzviet novadā ir pieslēgta apkure vai to plānots darīt tuvāko dienu laikā, informēja Mucenieks, piebilstot, ka šogad atšķirībā no iepriekšējā gada lielu problēmu, sākot jauno apkures sezonu, novadā nav.

Pirms gada kritiska situācija bija Ugāles pagastā, jo tur bija izveidojies ne vien 30 000 latu liels iedzīvotāju parāds par apkuri, bet siltumapgādes uzņēmums SIA "Ugāles nami" bija palicis parādā arī kurināmā piegādātajam. Šī iemesla dēļ Ugāles iedzīvotajiem draudēja mitināšanās neapkurinātos dzīvokļos, tomēr apkuri Ugālē ar novēlošanos tomēr pieslēdza.

Šogad situācija nav tik dramatiska, jo "Ugāles nami" nav parādā kurināmā piegādātājam. Tiesa, summa, ko iedzīvotāji ir parādā "Ugāles namiem", joprojām palikusi aptuveni tikpat liela, iepriekš informēja Mucenieks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: