Šodien plkst. 18.00 atjaunotajā Jūrkalnes Tautas namā pagasta iedzīvotājus gaida tikšanās ar rakstnieci un režisori Daci Judinu.

Pasākums notiek Valsts Kultūrkapitāla fonda finansētā Ventspils bibliotēkas projekta „Rakstnieks lauku bibliotēkā” ietvaros.

Ilgus gadus strādājot žurnālistikā, Dacei Judinai sakrājies tik daudz sižetu, cilvēku rūpīgi glabāto noslēpumu, dažādu sazvērestības teoriju, neticamu kopsakarību, kas tā vien laužas ārā un prasās, lai tās izstāsta.

 

Jau ar pirmo romānu „Tik vienkārši” (2010) pazīstamā žurnāliste, redaktore un režisore Dace Judina apliecina, ka latviešu literatūrā ieskanējusies jauna balss, kas uzrunā plašu lasītāju loku un atdzīvina mūsu rakstniecībā jau panīkušo detektīvromānu žanru.

 

Ar otro romānu „Tase melnas kafijas” (2011) autore uzsāka mūsdienīgo detektīvromānu sēriju „Izmeklē Anna Elizabete”, to turpinot nesen iznākušajā trešajā grāmatā „Dīvainais Līgovakars”. Šobrīd rakstniecei jau ir uzmetumi 24 romāniem. Par aizraušanos ar kriminālromāniem pati Dace Judina saka: „Detektīvs ir labs žanrs – sabiedrības spogulis. Mūsdienu detektīvi ir kā pasaka pieaugušajiem, kurā parādīt to, kas notiek valstī, to, ko reizēm kā aktīvais žurnālists nevari rakstīt, jo – vai nu to vienkārši nenodrukās, vai arī, ja nodrukās, tad tu par to „norausies”… Un krimiķis ir lipīgs. Gan tad, ja esi lasītājs, gan tad, ja raksti pats…”.

 

Tikšanās Jūrkalnē ar autori Daci Judinu vienlaicīgi ir arī jaunās grāmatas „Dīvainais Līgovakars” atvēršanas svētki un fragmentus no tās lasīs Urķīgais Detektīvs Jānis Skanis.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: