Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Pēta kaņepes un ziloņzāli

Ventspils pilsēta iesaistījusies eksperimentālā projektā Tīrā biomasa, kura mērķis ir noskaidrot, kādas ir biomasas ražošanas priekšrocības, un izpētīt, kura no kultūrām ir vispiemērotākā apkures materiāla ražošanai. Ventspils novadā ierīkotas eksperimentālas plantācijas, kas šonedēļ tika izrādītas žurnālistiem.

Dažas blusas NAPā izķertas

Nacionālais attīstības plāns apspriests arī Ventspilī. Tiesa, jāatzīst – diezgan šaurā apmeklētāju lokā. Tomēr plāna gatavotāji ir gandarīti, jo Ventspilī izvērtās vērtīga diskusija, un vairāki priekšlikumi noteikti tikšot iestrādāti plānā.

2.lpp. Viedoklis: „Atkal par NAP ”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Nacionālās attīstības plāns jeb NAP2020 šomēness, kad norisinās tā sabiedriskā apspriešana, man liekas pietiekami būtisks jautājums, lai par to izteiktos vairākkārt. Kārtējās pārdomas man radās pēc tā apspriešanas Ventspilī. Šoreiz divējādas.»

 

3.lpp.

Meroni lietu sūtīs uz tiesu

Šveices Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka ir pabeigta kriminālizmeklēšana lietā, kurā viens no apsūdzētajiem ir skandalozais advokāts Rūdolfs Meroni, un lieta tiks sūtīta uz tiesu.

Uz ceļa palīdz aizputniekiem

Kādam pensionāru pārim no Aizputes piedzīvojumiem bagāts izvērtās brauciens uz Ventspils slimnīcu pie acu ārsta, tomēr, pateicoties cilvēku atsaucībai, viss beidzās veiksmīgi.

4.lpp. Reportāža. Pēta kaņepes un ziloņzāli.

 

5.lpp.

Sporta diena Pārventas mazajiem

Ar skaļām ovācijām un sportisku azartu 5. vidusskolas sporta zālē vakar tika aizvadīta Sporta diena.

 

6.lpp. Sports. Kohai pasaules čempionāta sudrabs

Ar izciliem panākumiem Slovākijā, Košicē, notiekošajā pasaules jaunatnes čempionātā svarcelšanā startēja abi mūsu pilsētas sportisti – Rebeka Koha tika pie sudraba medaļas raušanā, bet Ritvars Suharevs ieguva piekto vietu abu disciplīnu kopvērtējumā.

BK Ventspils dramatiska uzvara

Ar aizraujošu, spraigu un, galvenais, interesantu pirmo spēli pirms gaidāmās basketbola sezonas savu skatītāju priekšā atrādījās BK Ventspils. Pateicoties Donalda Simsa pēdējā sekundē realizētajam trīspunktu metienam, tas ar 78:77 otro reizi pārspēja Ukrainas klubu Odessa.

 

7.lpp. Intervija. Mans ķermeni, es tevi mīlu

Atmodas laikos Vides aizsardzības klubā plecu pleca ar citiem ventspilniekiem aktīvi darbojās arī igauniete HELGI DAUBARE. Šovasar viņa svinēja 75. dzimšanas dienu Ārēji Helgi tikpat kā nav mainījusies. Iekšēji gan. Nezaudējot savu šerpumu, kļuvusi sirdgudrāka. To viņai iemācījuši mazbērni un dažas situācijas, kurās pašas prāts atkāpies Dieva gudrības priekšā. Darbdienās Helgi var satikt muzejā, kur viņa uzrauga eksponātus, savukārt vakaros un brīvdienās Helgi apmeklē folkloras kopu Kāndlu un dzied lībiešu valodā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: