Līdz 24. jūnijam Olimpiskajā centrā „Ventspils” treniņus aizvada Krievijas izlase daiļslidošanā, kas mūsu pilsētu izvēlas jau trešo reizi pēc kārtas aktīvus.

Kopumā Olimpiskā centra bāzēs trenējas 26 sportisti, kas gatavojas 2014. gada ziemas Olimpiskajām spēlēm Sočos.

 

Sākotnēji treniņnometne tika plānota Tukumā, jo Olimpiskā centra „Ventspils” Ledus hallē bija paredzēti rekonstrukcijas darbi, taču, pateicoties to pārcelšanai, sportisti izmantoja izdevību trenēties Ventspilī. Olimpiskais centrs ir ļoti iecienīts Krievijas daiļslidotāju vidū un ir kļuvis par to bāzes treniņu vietu, kur tiek sagatavota jaunā programma.

 

Ventspilī treniņus aizvada jauniešu olimpiādes čempioni A. Jankovskaja un S. Mozgovs, kā arī Pasaules junioru čempionāta uzvarētāji V. Siņicina un R. Žiganšins. Trenēties ieradušies arī Uzbekstinānas čempioni A. Nagorņaka un V. Kovaļenko un Igaunijas čempionāta uzvaretāji Irina Štorka un Taavi Raands.

 

Sportisti treniņus aizvada ļoti intensīvi, karu dienu sporta bāzēs pavadot apmēram 12 stundas. Daiļslidotāji 8 stundas strādā uz ledus, stundu pie horeogrāfijas, stundu pie dejas, 45 minūtes pie tehnikas un pusotru stundu pie fiziskās sagatavotības. Pēc piecu dienu treniņiem vienu dienu sportisti atpūšas – bauda Ventspili, jūrmalu un apmeklē atpūtas objektus. Treniņiem daiļslidotāji izmanto Olimpiskā centra „Ventspils” Ledus halli, Basketbola halles vingrošanas un atlētikas zāli un saunu, kā arī Vieglatlētikas manēžu.

 

Kā atzina fiziskās sagatavotības treneris Boris Drabkins, Ventspils par treniņnometni tika izvēlēta, jo Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes ir kvalitatīvi augstā līmenī, sporta bāzes atrodas kompleksi. Tie ir priekšnosacījumi, lai treniņa process būtu maksimāli efektīvs. Olimpiskais centrs ir arī ļoti pretimnākošs, piemērojoties daiļslidotāju dienas ritmam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: