Krievu tautas instrumentu orķestris „Kaļinka” par godu savai 20 gadu jubilejai sniegs svētku koncertu 2012. gada 9.martā plkst. 18.00 Ventspils 3. vidusskolas aktu zālē.

Orķestra vadītāja Ludmila Baidarova 2010. gadā saņēma Ventspils pilsētas domes Balvu par pašaizliedzīgu darbu, organizējot interešu izglītības nodarbības, bērnu un pusaudžu intereses par mūziku veicināšanā. L.Baidarova ir Latvijas krievu kultūras un izglītības svētku "Tatjanas diena 2004" Gran-Pri ieguvēja, kā arī tika apbalvota ar medaļu par augstu profesionālo meistarību un skolēnu radošiem sasniegumiem.

Orķestris „Kaļinka” katru gadu piedalās un ieņem godalgotas vietas republikas mēroga konkursā, kas notiek Latvijas krievu kultūras un izglītības svētku "Tatjanas diena” ietvaros, uzstājoties Krievu drāmas teātrī, Kongresu namā, Latvijas Zinātņu akadēmijā un koncertzālē „Ave Sol” un citos pasākumos.

Orķestra „Kaļinka” sasniegumi:

  • 2003. gads – 1. vieta izpildītājmākslas konkursā „XX gadsimta krievu klasika”, "Tatjanas diena”;
  • 2007. gads – 1. vieta izpildītājmākslas konkursā „Cilvēks un daba krievu mūzikā”, "Tatjanas diena”;
  • 2008. gads – 1. vieta orķestrim nominācijā „Izpildītājmākslas meistarība”, "Tatjanas diena”;
  • 2009. gads – 1. vieta VI International TV Contest of Children’ and Youth’ creation „DEBUT 2009”;
  • 2010. gads – Gran-Pri starptautiskajā festivālā „Baltic Voyage”, 1. vieta „Tatjanas diena”;
  •  2011. gads – 1. vieta Latvijas krievu kultūras un izglītības svētkos "Tatjanas diena".

L.Baidarova kvalitatīvi organizē interešu izglītības nodarbības, ieguldot darbā ar bērniem sirdi un dvēseli, saglabājot bērnu un pusaudžu interesi par muzicēšanu līdz pat pamatskolas beigšanai.

Orķestris aktīvi piedalās pilsētas pasākumos, krievu, baltkrievu kultūras dienās, festivālā „Ventspils vainags, Pārventas svētkos, utt.

Ventspils 3.vidusskolas krievu tautas instrumentu orķestris „Kaļinka” ir Ventspils pilsētas lepnums, kurš uztur skolas un pilsētas pozitīvu tēlu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: