Ventspils pilsētas dome pieņēma lēmumu par deleģēšanas līgumu slēgšanu ar vairākām nevalstiskajām organizācijām.

Noslēdzot deleģēšanas līgumus, pašvaldība atsevišķus likumā,,Par pašvaldībām” noteiktos pārvaldes uzdevumus deleģēs tām nevalstiskajām organizācijām, kuras jau pašlaik Ventspils iedzīvotājiem sniedz sociālos pakalpojumus. Deleģēšanas līgumu slēgšana ar sociālo pakalpojumu sniedzējiem Ventspils pašvaldībā ir jauna prakse, kas apliecina abpusēju ieinteresētību un uzticēšanos ilglaicīgā sadarbībā sociālo pakalpojumu sniegšanā Ventspils iedzīvotājiem.

Dome pieņēmusi lēmumu, ka deleģēšanas līgumi uz 10 gadiem tiks slēgti ar biedrību „Latvijas Samariešu apvienība”, biedrību ,,Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs ,,Nāc līdzi!””, kā arī ar nodibinājumu ,,Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām ,,Cimdiņš””. Pēc līgumu noslēgšanas nevalstiskajām organizācijām katru gadu saskaņā ar pašvaldības budžetu tiks piešķirts finansējums deleģēto pārvaldes uzdevumu izpildei.

,,Latvijas Samariešu apvienība” Ventspils pilsētā darbojas jau kopš 2006.gada, sniedzot naktspatversmes pakalpojumu, kā arī tā saukto ,,Drošības pogas” pakalpojumu cilvēkiem, kuriem vecuma vai funkcionālo traucējumu dēļ pastāv risks nonākt bezpalīdzības stāvoklī. Samariešu apvienība ir viena no vecākajām un lielākajām Latvijas nevalstiskajām organizācijām, kas nodrošina izglītības, sociālos un medicīnas aprūpes pakalpojumus, kā arī īsteno vai līdzdarbojas daudzos labdarības projektos, turklāt kopš 1996. gada tā ir arī Starptautiskās Samariešu apvienības (Samaritan International) dalīborganizācija.

Biedrība ,,Ventspils bērnu un pusaudžu atbalsta centrs ,,Nāc līdzi!” sabiedrisko organizāciju reģistrā  ir reģistrēta no 1996. gada 16.decembra, bet no 1997.gada biedrība Ventspils pilsētā ir uzsākusi profesionālo darbību bērnu tiesību aizsardzības jomā, izglītojot sabiedrību par jautājumiem, kas saistīti ar vardarbību pret bērniem, kā arī sniedzot atbalstu bērniem, kuri cietuši no vardarbības.

No 2000.gada biedrība īsteno projektu ,,Dienas centrs bērniem”, nodrošinot sociāla, psiholoģiska, pedagoģiski – audzinoša un  izglītojoša atbalsta sniegšanu sociāli mazaizsargātai iedzīvotāju grupai – bērniem un viņu vecākiem no sociālā riska ģimenēm. Kopš 2003.gada biedrība dienas aprūpes centra pakalpojumu sniedz abās Ventspils pilsētas daļās: Talsu ielā 1 un Lielajā prospektā 18-1, tādā veidā nodrošinot plašāku sociālā pakalpojuma pieejamību. Katru mēnesi abās pilsētas daļās kopā dienas centru apmeklē vidēji 100-120 bērnu.

Nodibinājums ,,Atbalsta centrs ģimenēm un bērniem ar īpašām vajadzībām "Cimdiņš”” ir jauna organizācija, kas tika izveidota 2010. gada 1. novembrī Latvijas Bērnu fonda un Ventspils pilsētas domes realizētajā projektā "Multifunkcionālā atbalsta centra izveide bērniem ar īpašām vajadzī.

Nodibinājums sniedz sociālos un medicīniskās rehabilitācijas pakalpojumus bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām un viņu ģimenēm. Šī organizācija tika izveidota uz Latvijas Bērnu fonda Ventspils nodaļas bāzes, kas jau kopš 2002. gada Ventspils bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām organizēja dažādas aktivitātes, piesaistot pedagogus, psihologus, mediķus, sociālos rehabilitētājus un citus speciālistus. Katru dienu centru apmeklē vairāk nekā 20 bērni ar īpašām vajadzībām.

Visām iepriekš minētajām nevalstiskajām organizācijām ir piešķirts sabiedriskā labuma statuss, un tās visas Ventspils iedzīvotājiem sniegtos pakalpojumus ir reģistrējušas Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu sniedzēju reģistrā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: