Svētdien, 11.decembrī, plkst. 14.00 Ventspils kultūras centrā notiks koncerts "Balti sniegi, gaiši sapņi, raiti deju virpuļi...".

Pirmssvētku noskaņā Ventspils senioru deju kopas "Brīzīte" dāmas un vadītāja Inga Liepiņa uzņems un sadejos ar viesiem - senioru deju kopām "Nīcrozes" no Nīcas pagasta un "Teiksmu" no Otaņķu pagasta Kristīnes Jaunbrūnas vadībā, kā arī senioru deju kopu "Gāte" no Salas pagasta, kuru vada Laimdota Andersone.

Dāmu un kungu elegantos, šarmantos deju rakstus koncertprogrammā muzikālās skaņās iekrāsos Ventspils vīru ansamblis un politiski represēto senioru koris "Ziemeļzvaigzne"  Angelikas Jansones- Grīnbergas vadībā.

Senioru dejas ir īpaša dejas forma, kuras ievēro vecāku cilvēku vajadzības, tādēļ šī kustība ir strauji izplatījusies. Tas ir pašsaprotams, vecumam piemērots dejas veids, kurā dejas formas balstītas uz partneru līdztiesību, elegants veids vecāku cilvēku fiziskai slodzei. Senioru dejas nav visspēcīgs dziedinātājs, tomēr tajās slēpjas vēl neapzinātas iespējas "vēlīnos gadus" piepildīt ar satura bagātību.

„Mums ir pamatota cerība, ka vecāki cilvēki, kas tiek aktivizēti fiziski un garīgi, palīdzot sev un rūpējoties par citiem, var veicināt to, kas mūsu laikos aizvien vairāk zūd – cilvēcību...”:  uzskata biedrības "Latvijas Senioru deju apvienība" priekšsēdētāja Laimdota Andersone.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: