Šo piektdien „Jūras vārtos” leģendārās franču grupas "Deep Forest" koncerta ievaddaļā uzstāsies latviešu mūziķi, ambientās un elektroakustiskās mūzikas autors un producents Raimonds Tiguls – "Moonlight Sound Design".

Programmā dzirdēsim skaņdarbus no nulle kā ierakstītā albuma "Islands". Ne tikai iedvesmu, bet arī materiālu tam Raimonds Tiguls smēlies ceļojumos uz Sāmsalu, Gotlandi, Islandi un Šrilanku pēdējo piecu gadu laikā. Mūziķis pats par šo uzstāšanos uz vienas skatuves ar etno-ambienta mūzikas stila pamatlicēju Eriku Mukē pauž gandarījumu un stāsta, ka Deep Forest skaņdarbs While The Earth Sleepskopā ar Pīteru Gabrielu viņa dzīvi vēl joprojām padara skaistāku. Muzikālo programmu bagātinās šarmantā folkdziedātāja Kristīne Kārkle-Puriņa, ventspilnieks Staņislavs Judins (bass, kontrabass) un bundzinieks Artis Orubs.

Latviešu mūziķis Raimonds Tiguls ir dzimis Talsos 1972. gada 5. decembrī. Mācījies Talsu Bērnu Mūzikas skolā klavieru klasē un Ventspils Mūzikas vidusskolā mūzikas teorijas nodaļā, vēlāk Latvijas Mūzikas Akadēmijā kompozīcijas klasē pie prof. Pētera Plakida. Populārākais latviešu ambientās un elektroakustiskās mūzikas autors un producents, "Moonlight Sound Design" studijas dibinātājs. Mūzikas autors LTV seriālam "Likteņa līdumnieki", Dailes teātra izrādēm "Ludviga prodžekts", "Amadejs", "Spilvencilvēks", "Kaligula", Liepājas teātra izrādēm "Pelnrušķīte" un "Killera dienasgrāmata", Daugavpils teātra izrādei "Vientulības svētki", brīvdabas izrādei "Vella kalpi" un citām.

Nozīmīgākie albumi: "Moonlight Sound Design" (izdots vairāk nekā 20 mūzikas izlasēs Vācijā, Šveicē un Beniluksa valstīs), "Bay Lounge" (mūzikas ierakstu Gada balva nominācijā "Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums"), "Zils. Balts. Zaļš" (mūzikas ierakstu Gada balva nominācijās "Labākais mūsdienu tautas mūzikas albums" un "Labākais instrumentālās, filmu vai teātra mūzikas albums"), "Epifānijas" sadarbībā ar Imantu Ziedoni. 2004. gadā saņēmis Autortiesību bezgalības balvu par tautas mūzikas popularizēšanu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: