Nākamā gada valsts budžets lielā mērā ir tapis uz pašvaldību rēķina un viss galvenais smagums galvenokārt gulstas uz pašvaldību pleciem, šodien preses konferencē atzina Ventspils mērs Aivars Lembergs.

"Nodokļu ieņēmumu palielinājums valsts budžetā ir paredzēts 6,3%, pašvaldību budžetos - 2,3%. Kāpēc tāda disproporcija? Tāpēc ka pašvaldībām samazināja iedzīvotāju ienākuma nodokļa daļu no 82% uz 80%. Pat ja būtu saglabājusies šī proporcija, vienalga valsts budžetā nodokļu ieņēmumi būtu pieauguši straujāk nekā pašvaldībām," norādīja Ventspils mērs.

Lembergs arī piebilda, ka valdošās koalīcijas partijas, sagatavojot 2012.gada valsts budžetu, nav izpildījušas daudzus savus tikai pirms dažiem mēnešiem dotos priekšvēlēšanu solījumus. Kritiku Lembergs veltīja arī citiem ar valsts budžeta sagatavošanu saistītiem jautājumiem.

"Te ir dotas izdevumu pozīcijas, nesalīdzinot ne ar 2010.gada faktu, ne ar 2011.gaidāmo faktu. Līdz ar to nav redzama absolūti nekāda dinamika. Līdz ar to lemšana [par budžetu] ir absolūti "uz aklo"," atzina Lembergs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: