Trešdien plkst.18 Ventspils Galvenajā bibliotēkā uz diskusiju „Laikmetīgā deja un mūzika” aicina Totaldobže mākslas centrs.

Totaldobže laikmetīgās mākslas centrs nu jau vairāk ne kā gadu darbojas Rīgā, bijušās rūpnīcas VEF teritorijā, to veidojuši paši mākslinieki un centra darbība saistās ar dažādu disciplīnu - mākslas, dzejas, mūzikas, dejas – mijiedarbību, iesaistot pasākumu aktivitātēs kopā ar māksliniekiem arī to apmeklētājus. Mākslas centra vadītājs ir Kaspars Lielgalvis.

Diskusija „Laikmetīgā deja un mūzika” norisinās Mākslas centra īstenotā projekta "Kompass" ietvaros. Projekta „Kompass” mērķis ir izcelt pašmāju māksliniekus, tos, kuri radošajā darbā iegulda maksimālu enerģiju un resursus, meklējot jaunas mākslas formas un bieži nokļūstot ārpus pierastā, tādēļ ir ne tik viegli uztverami. Šāda šķietami iracionāla vai jaunus ceļus apgūstoša darbība dod atklājumus ne tikai pašiem autoriem, tā ir būtiska kultūras videi kopumā.

Pasākumā notiks četru mākslinieku prezentācijas un diskusijas ar dažādu kultūras nozaru pārstāvju piedalīšanos. To mērķis ir iepazīstināt ar laikmetīgajās kultūras aktualitātēm un veidot diskusiju starp kultūras radītājiem, analizētājiem un patērētājiem.

Līdzās daudzpusīgajām programmām- dzejas slems, izstādes, instalācijas, laikmetīgās dejas festivāls, muzikālie vakari un citiem pasākumiem, ko īsteno Totalbože mākslas centrs, sestdienās Mākslas centra pagalmu apdzīvo krāmu tirdziņš, ļaujot tā apmeklētājiem šeit atrast un iegādāties ne vienu vien aizgājušo laiku pērli.

Uz radošo diskusiju aicināts ikviens interesents, kas vēlas piedalīties laikmetīgās mākslas procesu norisē un attīstībā ne tikai kā vērotājs, bet arī aktīvs diskusijas dalībnieks.

Ieeja uz pasākumu bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: