Pie trešā panākuma FIBA Izaicinājuma kausā tikuši BK "Ventspils" basketbolisti, kas savā laukumā ar 81:55 sagrāva Ukrainas "Khimik", tā ne tikai izvirzoties D grupas pirmajā vietā, bet arī atspēlējot pirmajā mača iekrāto 14 punktu deficītu.

Pēc pirmā apļa abām komandām bija pa divām uzvarām, tāpēc šī mača uzvarētāji ne tikai izvirzītos vadībā D grupā, bet arī spertu platu soli pretī iekļūšanai nākamajā kārtā. Tiesa, ventspilniekiem vajadzēja ne tikai uzvarēt, bet drošības pēc arī atspēlēt Južnijas mīnusus – Ukrainā mūsējie zaudēja 67:81. Jādomā, tikai retais cerēja, ka BK Ventspils izdosies nošaut abus šos zaķus, bet vismaz uz uzvaru visai kuplā skaitā sanākušie līdzjutēja cerēja gan.

Ventspils basketbolisti ar centieniem attaisnot cerības garumā nevilka, jau pirmās ceturtdaļas vidū pārņemot vadību un desmitminūti noslēdzot jau ar pluss pieci – 18:13. Otrajā ceturtdaļā viesi jau sāka ķerties pie jaunu vilcēju meklēšanu, jo starta piecinieks krietni buksēja. Malā ātri vien tika nosēdināts pirmā mača bieds Ārons Magī, tādu pašu ceļu gāja arī cits amerikānis Tešons Terijs, taču arī šīs izmaiņas pārāk spēlēs gaitu nemainīja. Ventspilnieki gandrīz katrs laukumā uznākušais tūlīt atzīmējās ar kādu labu epizodi, kas komandai pirmo puslaiku ļāva beigt ar vajadzīgo pārsvaru 40:26 – divu spēļu summā bija neizšķirts.

Pēc atpūtas ventspilnieki turpināja attālināties, tomēr tad par sevi atgādināja Makgī, kurš gan pats apdraudēja BK Ventspils grozu, gan labi palīdzēja komandas biedriem kustināt bumbu. Pēc trim ceturtdaļām mājinieku pārsvars joprojām bija slidens (60:48), viesi, šķiet, bija atguvuši pārliecību un gatavi pacīnīties vismaz par intrigu, bet tad... pienāca Bērziņš.

Ventspilnieku uzbrucējs īstajā brīdī bija precīzs no tālās distances, pēc brīža realizēja vēl vienu tālmetienu, atmodinot visu komandu. Pēdējās minūtēs BK Ventspils ne tikai nosargāja uzvaru, bet arī panāca graujošu pārsvaru – 81:55! Līdz ar to komandai sanāca sasniegt abus mērķus – uzvarēt un atspēlēt pirmās spēles mīnusus.

Viesu treneris Darko Russo pēc mača nespēja izskaidrot, kas noticis ar komandu un kāpēc piepeši bumba vairs nekrita grozā, piebilstot, ka šī Khimik noteikti bija sezonas sliktākā spēle. Gundars Vētra atgādināja, ka vēl otrais posms nav sasniegts: „Protams, patīkami uzvarēt, apsveicu puišu un esmu pateicīgs par raksturu un koncentrēšanos visas spēles garumā. Tomēr priecāties vēl ir pāragri, jo priekšā divas smagas spēles izbraukumā, kurās arī noskaidrosies, vietu sadalījums grupā.”

Nākamajā otrdienā BK Ventspils spēles Ungārijā ar Atomeromu, bet vēl pēc nedēļas noslēgs pirmo posmu ar maču izbraukumā pret Nizhny Novgorod basketbolistiem, kas šodien tika pie otrās uzvaras, ungārus sagraujot 96:51.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: