Otrdien plkst. 13 Ventspils Galvenajā bibliotēkā ciklā „Rakstītājs↔Lasītājs” tikšanās ar prozaiķi un dramaturgu Māri Bērziņu.

Rakstnieks un dramaturgs, Latvijas Rakstnieku savienības biedrs Māris Bērziņš beidzis Latvijas Universitātes Ekonomikas fakultāti. Strādājis par ekonomistu, bijis vadītājs dažādās institūcijās, arī Valsts kultūrkapitāla fonda direktors.

Māra Bērziņa pirmais romāns „Ērika Trauma sapnis” izdots 2003. gadā. 2007. gadā klajā nāk īsprozas krājums „Gūtenmorgens”- darbs, kas ieturēts absurda tradīcijā. Grāmatas centrālais personāžs ir Gūtenmorgens – drusku smieklīgs, drusku absurds, drusku ērmīgs, bet visādā ziņā simpātisks tips, kura spriedumos un izdarībās paradoksālā kārtā bieži jūtama veselā saprāta balss. 2009. gadā „Gūtenmorgens” piedzīvo atkārtotu izdevumu, ko papildina Māra Bišofa ilustrācijas un trīs jauni stāsti. Stāsts „Gūtenmorgens un laika mašīna” ir 2009. gadā režisores Elīnas Ļihačevas uzņemtās īsfilmas ar tādu pašu nosaukumu pamatā.

Šogad izdotas divas Māra Bērziņa grāmatas- romāns “Titāna skrūves”- “gaišs, sirsnīgs un zināmā mērā pat maigs absurds, kura iespaidā skatījums uz pasauli kļūst krietni priecīgāks” un sadarbībā ar Aigaru Bikši tapušais tēlniecības un literatūras albums “Laika pavēlnieki”- stāstu cikls par tēlnieka Aigara Bikšes skulptūrām.

M. Bērziņa rakstītās lugas iestudētas vairākos amatierteātros. Lugas „Pirmā reize”, „Iztēlojies”, „Bezcerīgs gadījums” un „Kabineta suns” godalgotas Nacionālajos lugu konkursos. 2009. gadā Māra Bērziņa lugas izdotas grāmatā „Iztēlojies. Trīs lugas” par ko autors saņēmis „Literatūras gada balvu 2009” dramaturģijā.

Māris Bērziņš sarakstījis arī grāmatu bērniem „Resnais svešinieks jeb pasaka par Kristeru un cūkmenu”. M. Bērziņš regulāri piedalās festivālā „Prozas lasījumi”.

Tikšanos ar Māri Bērziņu Ventspils Galvenajā bibliotēkā vadīs literatūrzinātniece, Starptautiskās Rakstnieku un tulkotāju mājas direktore Andra Konste.

Foto: diena.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: