Šonedēļ Turcijā notiek starptautiskā transporta un loģistikas izstāde „Logitrans 2011”, kurā kopā ar citiem Latvijas transporta nozares pārstāvjiem būs arī Ventspils brīvostas pārvalde.

Izstādē galvenais uzsvars tiks likts uz konteinervilciena ZUBR popularizēšanu. Tajā piedalīsies Ventspils brīvostas un Liepājas SEZ pārvaldes un uzņēmumi, VAS „Latvijas Dzelzceļš” un SIA „LDz Cargo”, kā arī citi Latvijas transporta un loģistikas nozares pārstāvji. Izstādē paredzēts piedalīties ar kopēju Latvijas nacionālo stendu.

Ventspils brīvostas pārvaldi izstādē pārstāvēs Mārketinga un attīstības nodaļas vadītājs Igors Udodovs un kravu piesaistes aģents Jānis Lubiņš. Latvijas delegāciju Stambulā vadīs Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks Uldis Reimanis.

Viens no prioritārajiem Latvijas un Turcijas sadarbības jautājumiem ir konteinervilciena ZUBR attīstība.

Šobrīd galvenās kravu plūsmas ir starp Latviju un Baltkrieviju, bet Turcijai šis maršruts būtu interesants, veicot pārvadājumus no savām Melnās jūras ostām caur Latvijas ostām uz Skandināviju, ceļā daļēji izmantojot dzelzceļa transportu – konteinervilcienam pievienojot specializētās dzelzceļa platformas kravas autotransporta pārvadājumiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: