Otrdien plkst. 18 Pārventas bibliotēkā ciklā „Viesis no Rakstnieku mājas” notiks tikšanās ar producenti, scenāristi un rakstnieci Elvitu Ruku.

2010.gadā Latvijas dokumentālistes - Elvita Ruka un kinorežisore Aija Bleja (Aija Bley) uzsāka projektu „15 jukušas avis”, kas veltīts PSRS sabrukuma 20. gadadienai. Projekta īstenošanu atbalsta Eiropas Kultūras fonds, un tas ir vienīgais projekts no Baltijas valstīm, kas ieguvis tādu atzinību. Tā mērķis ir ar fotogrāfiju, video un stāsta palīdzību atklāt cilvēku dzīvi 15 bijušajās PSRS republikās. „Aita ir bara dzīvnieks. Arī mēs, piedzimstot noteiktā laikā un vietā, kūstam par bara sastāvdaļu.

Cik liela ir izvēles brīvība – būt laimīgam un dzīvot savu dzīvi - ja lielie ģeopolitiskie procesi norisinās neatkarīgi no mums, mazajām aitiņām? „– tā par ieceri stāsta autores.

Elvita Ruka ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas mākslas vēstures fakultāti. Strādājusi par kultūras žurnālisti un kritiķi, līdz kļuvusi par dokumentālā kino scenāristi un producenti. Piedalījusies gandrīz divdesmit filmu veidošanā. Daudz ceļo un raksta.

Grāmatu sērijā „15 jukušas avis” klajā nākušas jau trīs grāmatas - „Kirgizstāna”, „Tadžikistāna” un „Uzbekistāna”.

 

Pasākums ir bezmaksas. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: