Šobrīd retina koku zarus Katoļu ielā, vēlāk zāģēšana turpināsies kapsētās, kurās paredzēts izņemt 130 nokaltušu un bīstamu stumbeņu.

Iedzīvotāji, kas dzīvo Katoļu ielas posmā no Lielā prospekta līdz Jūras ielai, ir gandarīti, jo pēc viņu ierosinājuma tiek apzāģēti ielas malā augošo koku apakšējie zari, kas sniedzas ēku otrā stāva līmenī.

Darbi sākti pagājušajā nedēļā un turpināsies arī šajā, stāsta pilsētas dārzniece Zane Makrecka. Liepām nozāģēs tos zarus, kas sniedzas virs māju jumtiem un aizsedz laternas, kā arī retinās līdzās augošo koku vainagus to saskaršanās vietās. Tādējādi veidosies gaismas tuneļi. Brauktuves pusē koku vainagus, kas zarojas ēku jumtu līmenī, neaiztiks.

Ziema ir karstākais koku zāģēšanas laiks. Arī šogad, tāpat kā iepriekšējos gados, Ventspils teritorijā novāks sausos, savu laiku nodzīvojušos un pēc iedzīvotāju iesniegumiem izvērtētos un izņemšanai akceptētos kokus. Vislielākie darbi paredzēti visos pilsētas kapos.

Paredzēts izvākt nokaltušos, bīstamos kokus arī no šīm teritorijām, kā arī apzāģēt apakšējos zarus, lai tie netraucētu kapu kopējiem. Kapsētās zāģēšanas darbi nav vienkārši paveicami. Zāģētājiem jābūt speciāli apmācītiem, lai krītošs koks vai zars nesabojātu kapu kopiņas un pieminekļus. Tāpēc šiem darbiem uzaicināta firma SIA Monitorings GJ, kurā strādā speciāli apmācīti arboristi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: