Jau pirmās Adventes priekšvakarā – sestdien - visā pilsētā iedegās gaismiņas glīti izrotātajās svētku eglēs, krāsainu spuldzīšu virtenes un dažādi vides objekti.

Apskati foto!

Šogad pilsētā mirdz gan jau ierasti svētku rotājumi, gan arī jaunas svētku dekorācijas.

Pilsētas galvenās svētku egles iedegšanas pasākums Rātslaukumā notika sestdien. Tajā ikvienu priecēja satikšanās ar Pilsētas Rūķi un viņa draugiem no Zīļuka pasaku zemes. Bija iespējams vērot muzikālu uzvedumu „Svētki Ledus pilī”, kurā piedalijās Ziemelis, Zīļuka Rūķi un meža zvēriņi – Zaķis, Lapsa, Vilks, Ezis, Lācis, Māsiņas Milzītes un lielais Sniegavīrs. Klātesošos uzrunāja Ventspils domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs.

Jau pirms krietna laika pilsētā sākās rosība, uzstādot kokos spuldzīšu virtenes, kuru kopējais garums ir gandrīz 40 kilometru. Visvairāk izmantotas baltās krāsas spuldzītes, bet atsevišķos ielu posmos izvietotas arī sarkanās spuldzīšu virtenes.

Šogad pilsētā būs izvietotas sešas oficiālās svētku egles – jau ierastajās svētku egļu vietās. Svētku galvenā egle, kā jau ierasts, atradīsies Rātslaukumā. Galvenās egles rotājumi būs veidoti ar lielām zeltītām egļu rotājumu bumbām un interesantām spuldzīšu virtenēm ar dinamiski krītošas gaismas efektiem. Pārējās svētku egles atradīsies Pārventas centrā, bērnu parkā „Fantāzija”, Lielajā laukumā, pie Ventspils pilsētas domes un Bērnu pilsētiņā.

Savās teritorijās skaistas svētku egles izvietos arī pašvaldības iestādes un kapitālsabiedrības – piemēram, rekonstruētajā Ventspils tirgus laukumā, pie teātra nama „Jūras vārti”, Olimpiskajā centrā „Ventspils”, Livonijas ordeņa pilī un citviet.

Dažādās Ventspils vietās būs skatāmi svētku noformējumi – ķekatnieki, sveces, Adventa vainags, stilizētas koka eglītes, kamoli un eņģeļi, bet Lielajā laukumā uzstādīs izgaismotu pūķīti, kas simbolizēs nākamo – 2012. Pūķa gadu. Pūķis pievienosies iepriekšējo gadu simboliem – gailim, tīģerim, vērsim un citiem. Parādīsies arī jauni gaismas objekti Brīvības ielā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: