Šonedēļ jau septīto gadu pēc kārtas Ventspilī norit Krievu kultūras dienas.

Apskati fotogrāfijas!

Krievu kultūras dienu sagatavošanu un organizēšanu šogad pirmoreiz ir uzņēmusies  Ventspils krievu biedrība, kas dibināta šā gada februārī. 

Par Kultūras dienu vadmotīvu šogad izvēlēta viena no skaistākajām Eiropas pilsētām un tradicionāli par krievu kultūras galvaspilsētu uzskatītā Sanktpēterburga.

Krievu kultūras dienu Ventspilī programma ir plaša un daudzveidīga, tās pasākumos piedalās dzejnieks Jānis Peters, vēsturnieks un rakstnieks Igors Gusevs, bibliofils Anatolijs Rakitjanskis un Sanktpēterburgas izdevējs un žurnālists Aleksandrs Sazanovs.

Pārventas bibliotēkā jau ir izvietota izstāde, kas stāsta par krievu kultūru un tās norisēm vēl pirmsakara gadu Latvijā.  Savukārt Livonijas ordeņa pilī reizē ar Kultūras dienu svinīgās atklāšanas pasākumu 28.septembrī, kurā piedalīsies Ventspils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs, Krievijas Federācijas  ģenerālkonsuls Liepājā Vjačeslavs Nikolajevs un citi Ventspilī un Latvijā pazīstami cilvēki, tiks atklāta Latvijas un Sanktpēterburgas vēsturiskajām saitēm veltīta izstāde.

Savukārt 30. septembrī Jaunrades namā notiks Jautro un atjautīgo kluba Ventspils, Rīgas un Sanktpēterburgas komandu sacensības. Bet jau 1. oktobrī Jaunrades namā pasākuma apmeklētāji varēs skatīt muzikāli teatralizētu uzvedumu, kurā piedalīsies simfoniskais orķestris Mārtiņa Berga vadībā, operdziedātājs Aivars Krancmanis, bardu dziesmu autore un izpildītāja Tatjana Zamurajeva no Pleskavas, Sergeja Somika vadītais instrumentālais ansamblis „Īntro”, bērnu koris „Raduga”, kā arī Ventspilī jau pazīstami izpildītāji.

2. oktobrī Kultūras centrā varēs baudīt Sanktpēterburgas artgrupas „Jasnije noči” vieskoncertu.

Programma


28. septembris

12:00 - 12:30

Lūgšana par godu Prelātam Nikolajam Krievu kultūras dienu atklāšanā (Ventspils evanģēliski luteriskā baznīcā).

17:00 - 18:00

Krievu kultūras dienu oficiāla atklāšana un izstādes „ Rīga – Sankt-Pēterburga: cilvēki, laiki, tradīcijas” atklāšana (Livonijas ordeņa pilī).

29. septembris

16:00 - 19:00

Krievu grāmatas diena Pārventas bibliotēkā (Pārventas bibliotēkā).

30. septembris

18:00 - 20:00

Jautro un atjautīgo kluba spēles „Pēterburgas noslēpumi” starp Ventspils, Rīgas un Sankt-Pēterburgas komandām Ventspils Jaunrades namā (Ventspils Jaunrades namā).

1. oktobris

15:00 - 18:00

Muzikāli teatrāla izrāde „Visi karogi būs pie mums ciemos” (Ventspils Jaunrades namā).

2. oktobris

15:00 - 16:00

Aleksandras Demidovas vadītā Sanktpēterburgas dziesmu teātra „Jasnije Noči” concerts (Ventspils Kultūras centrā).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: