Skolēnu dziesmu svētku noslēgumā Vērmanes dārzā būs koncerts, kurā uzstāsies pēc Ventspils Mūzikas vidusskolas iniciatīvas izveidotais Eiropas jauniešu koris.

Koncerts būs vērienīga jauniešu pieredzes apmaiņas projekta noslēgums. Ņemot vērā iepriekšējo starptautisko pieredzi un ārvalstu partneru ieinteresētību, Ventspils Mūzikas vidusskolai, sadarbojoties ar Latvijas Bērnu forumu, radās ideja īstenot projektu, kas popularizētu Latvijas kultūras tradīcijas, jo īpaši X Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkus, Ventas Balsij atklāj skolas kultūras pasākumu organizators Jānis Treilībs.

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra projekta īstenošanai piešķīrusi 19 385 eiro finansējumu no ES programmas Jaunatne darbībā. Uzzinājusi par atbalstu, Ventspils Mūzikas vidusskola aicināja Eiropas jauniešu korī iesaistīties arī ārvalstu partnerus, un atsaucās Igaunijas, Bulgārijas, Spānijas, Itālijas un Anglijas mūziķi.

Apvienotajā korī katru no šīm valstīm pārstāvēs četri jaunieši, bet Latviju – 25. No Ventspils projektā piedalīsies 1. ģimnāzijas jauniešu koris un Ventspils Mūzikas vidusskolas dziedātāji un instrumentālā grupa.

Pirmdien dalībnieki ieradīsies Rīgā, un nedēļas laikā jaunieši veidos koncerta programmu, ko ikviens varēs noklausīties 11. jūlijā plkst.16.30 Vērmanes dārzā. Tā kā Eiropas jauniešu kora pamatmērķis ir popularizēt Eiropas kultūras mantojuma saglabāšanu un jauniešu jaunradi un saskarsmi, viņi ne tikai muzicēs, bet arī diskutēs par kultūras nozīmi sabiedrībā, izstrādās priekšlikumus, kas jādara, lai apkarotu nabadzību un sociālo atstumtību.

Jāpiebilst, ka Latvija ir vienīgā Eiropas valsts, kas šogad finansiālo problēmu dēļ nepiedalās ES Nabadzības apkarošanas gada programmā. Tā kā šo projektu var uzskatīt par zināmu artavu šajā aktivitātē, mūsu Mūzikas vidusskolas audzēknis un Latvijas Bērnu foruma dalībnieks Rihards Bērziņš ir nominēts par Nabadzības apkarošanas gada labas gribas vēstnieku mūsu valstī.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: