Ventspils Starptautiskajā Rakstnieku un tulkotāju mājā augustā mitināsies rakstnieki, dzejnieki un tulkotāji no Latvijas, Izraēlas, Kanādas, Dānijas un Vācijas.

Augustā Rakstnieku mājā pirmo reizi būs vairāki jauni viesi, tai skaitā pieredzējusī dāņu rakstniece Kare Bluitgena (Kåre Bluitgen), kas plāno pabeigt iesāktu romānu. Vācu rakstniece Inka Baha (Inka Bach) strādās pie romāna, kura darbība notiek 1945.gadā, savukārt kanādiešu rakstniece un publiciste Larisa Kostofa (Larissa Kostoff) šeit ieplānojusi pabeigt romānu, kur darbība notiek Latvijā. Larisa Kostofa strādā par redaktori izdevniecībā Descant, kas nesen ir laidusi klajā gan Noras Ikstenas, gan Edvīna Raupa angļu valodā tulkotus darbus.

Pārējie rezidenti Ventspils Rakstnieku mājā ieradušies atkārtoti – dzejniece Amanda Aizpuriete, kas šobrīd atdzejo Milenas Makārovas dzejoļus, dzejniece Milena Makārova, kas sadarbībā ar Amandu Aizpurieti veido savu jaunāko bilingvālo dzejoļu krājumu, dzejniece Ruta Štelmahere, kas arī strādā pie jaunākā dzejoļu krājuma.

No ārvalstīm jau atkārtoti ierodas rakstnieks Jorgs Jakobs (Jorg Jacob) (Vācija), kas ieplānojis rakstīt romānu, kura darbība notiek uz salas Baltijas jūrā, kā arī dzejnieks un prozaiķis Dāvids Strombergs no Izraēlas (David Stromberg), kurš šeit plāno rakstīt savu jauno romānu „Nothing to fear” (Nav no kā baidīties). Savukārt vācu dzejniece Sinke Kēlere (Synke Koehler ) strādās pie stāstu krājuma „Īsi un gari stāsti par mīlestību”. Sinkes Kēleres dzejoļus drīzumā varēs lasīt arī atdzejotus latviski Rakstnieku mājas jubilejas grāmatā.

Augusts kā allaž ir Ventspils svētku mēnesis, tāpēc svinību ietvaros dzeju lasīs arī latviešu dzejas dīva Amanda Aizpuriete. Lasījums notiks 6. augustā 14.00 pasākuma ”Vecpilsētas literārais kvartāls” ietvaros. Vēl savus darbus lasīs Andris Zeibots, Andra Manfelde un Maira Asare.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: